Magyar Krónika
Egyedülálló kilátás Budapestre
Magyar Krónika 2020. 07. 07. események
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BOGÁRA bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fő részből áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fő része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van.
hirdetés
Klikk ide
Pénteken megnyitották a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom tornyaiban kialakított kilátópontokat.
Látogathatóak lettek a gyönyörűen felújított Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom tornyai
Fotó: MH/Hegedüs Róbert
A Budapest belvárosában álló ősi templom az elmúlt három év során jelentős átalakuláson esett át. A rekonstrukció folyamán megújult a templom bejárati előtere, a sekrestye, restaurálásra került az úgynevezett Mátyás oratórium, valamint 2019-ben és 2020-ban teljese megújuláson ment keresztül a két barokk torony.

A tornyokban régészeti kutatás zajlott, a XII. századi román falmaradvány restaurálásra került, megtisztultak a belső falak, liftet építettek be, és egy turisztikai hasznosítási koncepció mentén kilátópontokat alakítottak ki.

A magyar kormány által biztosított 524 millió forint összegű pénzügyi forrás felhasználásával egy egyedülállóan modern és izgalmas turisztikai attrakció jött létre, amely minden keresleti szegmens számára érdekes és vonzó lesz.

A XIX. században a templomnak nagyon szoros kapcsolat volt Liszt Ferenc zeneszerzővel. Az ő emlékének ápolása céljából az úgynevezett északi torony 2020. júniusában a Liszt Ferenc-torony nevet kapta. A látogatók a toronyban a zeneszerző életével is megismerkedhetnek, és azokon a lépcsőkön jöhetnek le, amelyet ő is használt a karzatra való feljutásakor.

A másik torony ablakainak mélyedéseiben érintőképernyős monitorok találhatók, amelyek 7 nyelven adnak tájékoztatást a budai oldal látnivalóiról. A látogatók mindkét toronyban két emeleti szintet kereshetnek fel.

Egy egyedülállóan modern és izgalmas turisztikai attrakció jött létre
A kilátópontok hétköznap 10 és 17 óra között várják az érdeklődőket. Fotó: MH/Hegedüs Róbert
MH
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212