Magyar Krónika
Több mint tízezer teknősfiókát engedtek a tengerbe
Magyar Krónika 2020. 08. 21. események 
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Több mint tízezer teknősfiókát engedtek a tengerbe pénteken az indonéziai sziget, Bali partjainál fajmegőrző csoportok és helyi lakosok, hogy elősegítsék a sebezhető faj állományának növekedését és a környezetvédelmet.
Az olajzöld fattyúteknősfiókákat faládákban vitték fajmegőrző csoportok Gianyar strandjára, ahol arra bátorították a helyi lakosokat és önkénteseket, hogy segítsenek a fiókák tengerbe eresztésében.

Bár az olajzöld fattyúteknősök a tengeri teknősök egyik legnépesebb populációját alkotják, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listája sebezhetőként jegyzi őket, mivel egyre kevesebb az olyan hely, ahol fészket rakhatnak.

Ezek a teknősök általában 34-50 kilogrammosra nőnek felnőtt korukra és hosszúk eléri a 60-70 centimétert.

Teknőstojások egyre kevesebb helyen találhatók a Bali partok homokjában, de megvédésüket fajmegőrző programok segítik, amelyek sikeresek – mondta Flavianus Erwin Putranto, az egyik ilyen csoport önkéntese.Összegyűjtjük és megvédjük a tojásokat. Reményeink szerint ily módon egyre több teknős kikelését segítjük, és visszaengedjük őket az óceánba – tette hozzá.

A tengeri teknősállományok az elmúlt években csökkentek a vadászat, a fészkelő helyek elvesztése, a tojások összeszedése valamint amiatt, hogy az állatok belegabalyodnak a halászhálókba.

A bali hatóságok a héten 25 közönséges leveles teknőst engedtek vissza a tengerbe, őket a múlt hónapban mentették meg illegális vadállatkereskedőkre lecsapva. MTI
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212