Magyar Krónika
Több mint tízezer teknősfiókát engedtek a tengerbe
Magyar Krónika 2020. 08. 21. események 
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BOGÁRA bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fő részből áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fő része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van.
hirdetés
Klikk ide
Több mint tízezer teknősfiókát engedtek a tengerbe pénteken az indonéziai sziget, Bali partjainál fajmegőrző csoportok és helyi lakosok, hogy elősegítsék a sebezhető faj állományának növekedését és a környezetvédelmet.
Az olajzöld fattyúteknősfiókákat faládákban vitték fajmegőrző csoportok Gianyar strandjára, ahol arra bátorították a helyi lakosokat és önkénteseket, hogy segítsenek a fiókák tengerbe eresztésében.

Bár az olajzöld fattyúteknősök a tengeri teknősök egyik legnépesebb populációját alkotják, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listája sebezhetőként jegyzi őket, mivel egyre kevesebb az olyan hely, ahol fészket rakhatnak.

Ezek a teknősök általában 34-50 kilogrammosra nőnek felnőtt korukra és hosszúk eléri a 60-70 centimétert.

Teknőstojások egyre kevesebb helyen találhatók a Bali partok homokjában, de megvédésüket fajmegőrző programok segítik, amelyek sikeresek – mondta Flavianus Erwin Putranto, az egyik ilyen csoport önkéntese.Összegyűjtjük és megvédjük a tojásokat. Reményeink szerint ily módon egyre több teknős kikelését segítjük, és visszaengedjük őket az óceánba – tette hozzá.

A tengeri teknősállományok az elmúlt években csökkentek a vadászat, a fészkelő helyek elvesztése, a tojások összeszedése valamint amiatt, hogy az állatok belegabalyodnak a halászhálókba.

A bali hatóságok a héten 25 közönséges leveles teknőst engedtek vissza a tengerbe, őket a múlt hónapban mentették meg illegális vadállatkereskedőkre lecsapva. MTI
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212