A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Trumpot bírálja az európai sajtó

Magyar Krónika,2017.február 6.

Erdély Ma

 

Bírálják Donald Trump tegnap hivatalba lépett amerikai elnököt az európai lapok.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung Trump nacionalizmusa címmel közölt vezércikkében hangsúlyozta, Európának és Németországnak olyan jelzésként kellene felfognia Donald Trump hatalomra lépését, amely ráébreszt arra, hogy ezentúl sokkal inkább az európaiakon, teljesítőképességükön és felelősségvállalási hajlandóságukon múlik majd, hogy „a Nyugat miként áll helyt a jelenkor viharaiban”.

Hasonlóan vélekednek a belga lapok is. A belga lapok szerint Donald Trump új amerikai elnök beiktatási beszédében egy bezárkózó, csak önmagával foglalkozó Amerika képét vázolta fel. A horvát sajtó szerint Donald Trump hivatalba lépésével veszélybe került a demokrácia. Az El País című baloldali spanyol napilap cikkírója szerint Donald Trump szavait átitatta a populizmus, a nacionalizmus és az agresszió.

A Lidové Noviny című cseh napilap úgy értékelte, Trump beszédében egyértelművé tette, hogy számára mindenkor az Egyesült Államok érdekei lesznek a döntőek, de felhívása az amerikai nép egységére nem szeretetteljes volt, hanem paternalista.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.