Magyar Krónika
Kanada is beszáll a koreai ellenőrzésbe
Magyar Krónika 2018. 05. 13. gondolatok
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A FÓKA A fóka a vízben úszik. Persze nem minden vízben található, hanem a földgömb sarkai körül, a jeges tengerekben; ott is úgy, hogy aki keresi, az beugrik a vízbe, lebukik, és addig tapogatódzik, amíg meg nem leli.
hirdetés
Klikk ide
Kanada is csatlakozik az Egyesült Államokhoz, Ausztráliához és Nagy-Britanniához egy felderítő és ellenőrző műveletben, amely az Észak-Koreába tartó hajóforgalmat hivatott szemmel tartani – jelenti a CBC.
A kanadai haderő 40 katonája és egy CP-140 Aurora típusú, nagy hatótávolságú légtérellenőrző repülőgép csatlakozik a művelethez. A személyzet az Okinava szigetén található Kadena légibázison fog állomásozni az Egyesült Államok katonái mellett.

A küldetés célja, hogy ellenőrizze az Észak-Korea ellen kivetett ENSZ BT szankciók betartását és biztosítsa, hogy a tengeren semmilyen tiltott árut nem csempésznek be az országba.

Ausztrália miniszterelnöke, Malcolm Turnbull egy nappal azután jelentette be a részvételét a műveletekben, hogy Észak- és Dél-Korea vezetői történelmi csúcstalálkozón vettek részt. A konferencia során a két ország célként tűzte ki a félsziget nukleáris leszerelését.

Májusban vagy júniusban Donald Trump amerikai elnök is egyeztetni fog Kim Dzsongunnal a tervezett leszerelésről. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia továbbra is a lehető legnagyobb nyomást kívánja gyakorolni Észak-Koreára, ugyanis a távol-keleti rezsim többször is bizonyította már megbízhatatlanságát. Számos alkalommal csempésztek szervezetten tiltott anyagokat és fegyvereket a tengeren az ország területére az elmúlt évtizedben.

A japán kormány is üdvözölte a műveletek megindulását, mely véleményük szerint elősegíti a térség biztonságának növelését.

A hír a CBC hírportálon jelent meg.

Danube Institute

MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Cím: 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mte@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
2021. Szeptember 7-től 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: 2021.szeptember 7-től :
montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212