Magyar Krónika
Kanada is beszáll a koreai ellenőrzésbe
Magyar Krónika 2018. 05. 13. gondolatok
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BOGÁRA bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fő részből áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fő része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van.
hirdetés
Klikk ide
Kanada is csatlakozik az Egyesült Államokhoz, Ausztráliához és Nagy-Britanniához egy felderítő és ellenőrző műveletben, amely az Észak-Koreába tartó hajóforgalmat hivatott szemmel tartani – jelenti a CBC.
A kanadai haderő 40 katonája és egy CP-140 Aurora típusú, nagy hatótávolságú légtérellenőrző repülőgép csatlakozik a művelethez. A személyzet az Okinava szigetén található Kadena légibázison fog állomásozni az Egyesült Államok katonái mellett.

A küldetés célja, hogy ellenőrizze az Észak-Korea ellen kivetett ENSZ BT szankciók betartását és biztosítsa, hogy a tengeren semmilyen tiltott árut nem csempésznek be az országba.

Ausztrália miniszterelnöke, Malcolm Turnbull egy nappal azután jelentette be a részvételét a műveletekben, hogy Észak- és Dél-Korea vezetői történelmi csúcstalálkozón vettek részt. A konferencia során a két ország célként tűzte ki a félsziget nukleáris leszerelését.

Májusban vagy júniusban Donald Trump amerikai elnök is egyeztetni fog Kim Dzsongunnal a tervezett leszerelésről. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia továbbra is a lehető legnagyobb nyomást kívánja gyakorolni Észak-Koreára, ugyanis a távol-keleti rezsim többször is bizonyította már megbízhatatlanságát. Számos alkalommal csempésztek szervezetten tiltott anyagokat és fegyvereket a tengeren az ország területére az elmúlt évtizedben.

A japán kormány is üdvözölte a műveletek megindulását, mely véleményük szerint elősegíti a térség biztonságának növelését.

A hír a CBC hírportálon jelent meg.

Danube Institute

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212