A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

A CH Montreal televízió megnyitotta új szezonját

Magyar Krónika, szeptember 2.
Ádám Christopher

A CH plakátokból és a piros-fehér léggömbökből álló díszítés már messziről is látható volt Little Italy nevezetű városrészben található olasz étterem előtt. Augusztus 17-én a CH Montreal multikulturális televízió állomás itt köszöntötte a 2004-2005-ös szezont, Québec tartomány egyik legnagyobb nemzetiségi közösségének kulturális “otthonában.”

A koktél-fogadás alkalmából Linda Fraraccio, az állomás vezetője mondott köszöntő beszédet, melyben üdvözölte Montreál etnikai közösségeit. Ms. Fraracciot a Montreáli Magyarság című műsor utolsó adásában tartott interjújában ismerhette meg közelebbről a magyar nézőközönség.

A CH fogadáson szintén bemutatásra került egy ismertető és szórakoztató film a TV állomásról és annak hivatásáról. Többek között megtudhatták a jelenlevők, hogy a Canwest Global égisze alatt működő CH Montrealban a város egyedüli nemzetiségi állomása. A helyi, közösség-jellegű műsorokon kívül különböző külföldi sorozatok is sugárzásra kerülnek, mint például a népszerű olasz telenovelas. A legjobb bizonyíték, hogy a multikulturális állomás mennyire fontos helyet foglal el a montreáli médiában az, hogy a város lakosságának fele valamelyik nemzetiségi csoport tagjának vallja magát.

Az ünnepélyes évnyitó szintén hivatalossá tette azt a hírt, melyet a Magyar Krónika már a legutóbbi számában közzétett. 2005 februárjától újra látható lesz a helyi magyar közösség heti műsora, A Montreáli Magyarság. Montreálban, a nagyszámban élő etnikai közösség közül, a magyarok hamarosan újra elfoglalhatják helyüket a képernyőkön.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | C 2004 Magyar Krónika Rt