A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Ünnepség a világ minden táján

Magyar Krónika, május 17.
Kiss Ida

A történelmi eseményhez méltó ünnepségek zajlottak le Kanadában úgymint a világ többi részén az 10 új ország Európai Únióhoz csatlakozásának megünneplésére.Felemelõ érzés volt ott lenni az ünnepélyes hangulatnak aktív részeként, mint a csatlakozó országok egyikének állampolgára. A megemlékezõ fogadást Montreálban a Lengyel Fõkonzulátus nagytermében rendezte az itt székelõ nyolc ország fõkonzulja, illetve konzuli képviselõje.

Ünnepi beszédet mondott Pap László fõkonzul és Michael Kenneally, ír tisztelebeli fõkonzul. Köszöntötte az országokat Õexcellenciája Lise Thibault Asszony, Québec helyettes fõkormányzója is. Jelen volt a cseh és lengyel fõkonzul, Viera Jaresová és Witold Spirydowicz, az észt, szlovák, máltai, ciprusi és litvániai tisztelebeli konzulok, azonkivül számos politikai vezetõ, és a csatlakozó országok képviselõi. Ottawában, az ország fõvárosában, az Európai Unió bõvülése és az Európa Nap megünneplésére május 3-án került sor.

Az ünnepséget Európai Unió Kanadai Delegácója rendezte a Musée de Civilisation inpozáns aulájában, a csatlakozó országok nagykövetei a kanadai kormány külügyminisztere és felelõs miniszterei, valamint az országok küldöttei meghívásával. A nagyszabású rendezvényen, mintegy ezer meghívott vett részt. Üdvözletet mondott az Európai Unió elnökétõl H.E. Martin Burke, ír nagykövet, az Unió delegációjának európai vezetõje, H.E. Eric Hayes, valamint a kanadai külügyminiszter, Hon. Bill Graham. Az Európai Unió himnuszának elhangzása után, a mûsort a különbözõ nemzetiségû mûvészek elõadásában hallottuk M. Philippe Musquar, a delegáció tagjának vezetésével. A Hallt díszítõ hatalmas virágkosarakat Tomaj Ildikó állította össze

A felszolgált fínomságokban mind a 10 ország izét megkóstolhatták a meghívottak kíválló vörös és fehérborok, valamint francia pezsgõ kíséretében.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | C 2004 Magyar Krónika Rt