A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
Itt van az ősz, itt van újra

Magyar Krónika, november 15.
Napocska
Montreal
Napocska a Hurel vezetőség egyik tagja

Bocsánat, ez már a tél ! És vele együtt a Karácsony. Mert ugye úgy gyorsabban telik az idő ha mindig készülünk valamire : most Halloweenre, utána Karácsonyra. És hamár ünnep, akkor íme egy csokorra való ötlet arról, hogy mit is készíthetünk el mi magunk : házilag készíthetünk adventi naptárt, amiben apró ajándékokat rejtünk el a gyerekeknek; aranyszínű porcelánfestékkel Karácsonyt idéző mintákat festhetünk (csillagok, fenyőfa, angyalkák, stb.) ezzel ünnepélyessé varázsolva egyszerű tányérjainkat és poharainkat; só-liszt gyurmából megformálhatjuk a betlehemi jászol figuráit; festősablonok segítségével egyéni karácsonyi képeslapokat és csomagolópapírokat alkothatunk. Ugyanígy mi magunk is készíthetünk egyszerű ajándékokat.

Ha azonban erre nincs időnk, akkor íme néhány üzlet, ahol ötletes és egyedi ajándékokat találhatunk : Farfelu, sur Mont-Royal, Kamikaze sur St. Denis, Arthur Quantin sur St. Denis, Renaud-Bray sur Côte-des-Neiges, Bacchus Collection sur Bernard, Zone.

Most pedig nézzük mit is kínálhatunk karácsonyi étrendhez. A híres Gundel Károly mesterszakács egy receptje méltón lehet része az ünnepi vacsorának:

Libamájjal töltött pisztráng (előétel) (6 személyre)

Hozzávalók :

360g libamáj
só,
őrölt borsó
6 pisztráng, összesen 2 kg
1 dl ecet
2 zsemle
5 cl fehér bor
5 cl tejföl
só, petrezselyem
2 tojás
120 g vaj
5 cl konyak

Előző nap vágjuk fel kockákra a libamájat, picit sózzuk meg, majd pácoljuk be a megborsozott konyakba. Tisztítsuk meg a hat, körülbelül egyforma méretű pisztrángot és mossuk meg ecetes vízben. Vágjuk fel kockákra a zsemléket, majd áztassuk be a tejfölbe amihez hozzáadtuk a bort, sózzuk meg, szórjuk meg a petrezselyemmel, jól keverjük el a tojásokkal, majd a májjal. Sózzuk meg a pisztrángokat és töltsük meg a töltelékkel, majd csomagoljuk be alufóliába és közepes lángnál süssük kb 20 percig. Amikor megsült, nyissuk ki a csomagocskákat, a pisztrángokat vegyük ki és helyezzük melegített tálra, hintsük meg a megolvasztott vajjal. Petrezselymes burgonyával tálaljuk, ízlés szerint majonézt, tartármártást is adhatunk hozzá.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2004 Magyar Krónika Rt.