A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 
A múltkor...

Magyar Krónika, november 15.
Steak
Montreal
Az e heti cikket a Hurel vezetőségének egyik tagja írta

A múltkor sétálok az utcán, szép őszi nap volt. Összefutottam régi jóbarátommal, akit nem láttam két éve. Beültünk egy kávéra, jobban mondva, ki a teraszra. Meséltünk egymásnak erről-arról, minden napokról és úgy általában. Orrunkat megcsapta valami furcsa és össze nem téveszthető illat, vagy szag: indiai vadkender, égetett, kesernyés-édes szaga. Szétnéztünk, kerestük a forrását, honnan ered délután négy órakor, a belvároshoz közeli kávézó környékén, a rendőrségtől néhány 10 méterre, a 'joint' eme semmi máshoz nem hasonlítható illata.

A szemben lévő park egyik padján, meg is pillantottuk azt a néhány tizenéves fiatalt (a legidősebb nem lehetett több 15-nél!), akik mitsem törődve a sétálókkal, egymásután szippantottak a bódító szer füstjéből. Megdöbbenésemből barátom hangja térített magamhoz: -Én 19 éves voltam, amikor először kipróbáltam.. Levette szemüvegét, letette az asztalra, és mesélt a régi szép időkről, amikor csak nagy ritkán jutottak hozzá, a számukra már AKKOR is olyan nagyrabecsült droghoz.

Barátom 38 éves, kiegyensúlyozott családi életet él, kedves feleségével soha hangos szóváltás nem volt közöttük, három gyönyörű gyermek édesapja, jól fizető magas beosztásban dolgozik. Boldog élete van. Nem alkoholista, nem drogos, még csak nem is dohányzik.

Azzal fejezte be emlékezését:. hülyeség volt, én az ő helyükben ki sem próbálnám.

- így okos barátom, ki az előbb még szem-csillogva mesélte a régi történeteket, melyek a droghoz fűződtek, most ezt állítja. Kérdem tőle:

- Szerinted, ők is így gondolják néhány év múlva, vagy ha már most itt tartanak az úgynevezett 'könnyű drognál', mit szívnak, szúrnak és vesznek majd be 19 éves korukban és még csak utána jön a 20-25 évesek "mindentmegélő" korszaka?

Vajon mennyien lesznek lepukkant drogosok, a szerektől függőek és mennyien lesznek azok, akik hasonló példás életet élnek, mint te barátom? Ki tudja..?

Tényleg.. Barátom MOST Példamutató..És mi volt AKKOR?

És AKKOR vagy MOST, vagy akkor se és most is?.. És a fiataloknál ez most "cool", vagy csak buták?.. És ha azok, akkor ki tehet róla.? Mennyi kérdés! Visszapillantottam a srácokra. Dőltek jobbra-balra, arcukon bamba semmi értelmet tükröző mosoly és nevetgélés. Az egyik kis srác,(aki eddig háttal ült a padon) felállt és elindult a buszmegálló felé, ide-oda tétován bolyongva. A többiek megpróbálták követni.

Barátom megitta maradék kávéját, felvette szemüvegét, és az emlékezés hatására, kicsit csalafinta, kicsit huncut mosoly bújkált szájaszögletében, miközben oldalra pillantott.

Arcáról hirtelen lefagyott a mosoly, és elöntötte a sápadtság, majd feje elvörösödött és rángatózni kezdett előbb még mosolygó szájaszéle.

Az élen tántorgó kölyökben ugyanis felismerte legidősebb, 12 éves fiát.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2004 Magyar Krónika Rt.