A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Kanadai magyar művészek közössége

Magyar Krónika, február 19.
Benedek Etelka
Montreál

 

 
 
Bíró Anna
A magyar művészek csoportja megalakulása óta nagyon aktív életet él és minden összejövetelükön tovább szövik terveiket. Ezek a tervek sokat ígérőek és gazdag művészi felkészülést igényelnek, amihez a csoport összetételében rendkívül sok potenciális erőt és tehetséget találunk.

Legutóbbi ülésükön arról a nagyszabású egy hónapig tartó “Magyar Hónap” előkészületeiről beszéltek, amit az ősz folyamán, terveznek a montreali Delta Hotellal karöltve megrendezni.

Ez az alkalom kitünő lehetőséget ad arra,, hogy művészeink munkájukat kiállíthassák a szálloda folyosóin, halljában, ahol több ezer ember fordul meg. A kiállítás mellett több más magyar kulturális megnyilvánulásra is lehetőség nyílik, egy magyar szakács alkalmazásával pedig a magyar konyhát is bemutathatjuk. A szervezéshez a magyar Főkonzulátus is hozzájárul és segítséget ajánlott.

 
 
Mona Margit


A csoport másik nagy terve egy „utazó kiállítás” összeállítása, amivel egész Kanadát bejárnák és elvinnék Magyarországra is, hogy ott is bemutassák a művészek munkáját.
Közelebbi terv, az Ottawai kiállítás megszervezése, amihez a művészek a Nagykövetség segítségét élvezik.A legutóbbi, január 20-i összejövetlen, két művész mutatta be munkáját: Bíró Anna, textil tervező és Mona Margit bútorkészítő és festő.

következő találkozás:

2003. március 17
Blanar Andrea,
festő munkájával ismerkedhetünk meg.

2003. május 26
Kapás Tamás,
festő és gyermekkönyv-illusztrátor

2003. szeptember 3
Szentgyörgyi Ignác,
fényképész mutatkozik be.

Az előadások 7 órakor kezdődnek, május és szeptember között nagy szünet van, ugyanis nyáron nem találkozik a Kollektív.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt