A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Hosszú, forró nyár Magyarországon!


Magyar Krónika, augusztus 2.
Bencsics Klára
Montreál

Az idei nyáron szokatlanul forró hőmérséklet uralkodik hazánkban. Június óta 30-40 Celsius fokot mérnek kisebb megszakításokkal és a hőség július közepén még mindig dühöngött. Jól ismerjük a budapesti kánikulát, tehát elképzeljük az otthoni körülményeket.

Az időjáráson is túlmentek ez idő alatt történő politikai események, ennek megfelelően a hangulat is meglehetősen forróvá vált! Június közepétől mindennapra akadt egy-egy új szenzáció, mondhatnám „bomba” ami a hírszolgálatot állandóan készenlétben tartotta:

Távol élve hazánktól a befutott hírek, sokszor csak vázlatosak és hiányosak, ezért szántam rá magam arra, hogy éjjel, nappal figyeljem a híreket. A komputer használata remek szerszám volt ahhoz, hogy ezt elvégezzem.
Igaz, hogy jobb vállam erősen fáj napok óta és a jobb csuklóm megdagadt az „egér” használatától.

Viszont hiteles dokumentumokra tettem szert az elmúlt hetekben, melyeket dátum szerinti sorrendben közlök a kedves olvasóval, kevés kommentárral.

Juniús 16-ánVasárnap. Polgári Körök találkózója a Margitszigeten, tízezres tömeg vett részt több felszólalóval, köztük: Balos-Piri László a Történelmi Igazságtétel Bizottságának alelnöke. Beszédében többek között ezt mondta: ”Szégyen, hogy Nagy Imre székében, olyan embert ültettek, aki 1961-től, amikor még az 1956-os szabadságharcosokat akasztották- a Belügyminisztériumban dolgozott!”

Ekkor hallott először a nép az elhallgatott igazságról,hogy Medgyessy Péter Magyarország miniszterelnöke D-209-es néven szigorúan titkos /SzT/tisztként dolgozott a Belügyben.

Juniús 18. A Magyar Nemzet napilap nyilvánosságra hozza az első okmányt A cikk címe:

„Titkos ügynök a kormány élén?"

Részlet a cíkkből: „Huszonnégy évvel ezelőtt Benkei András belügyminiszter, a BM.III/II-7 osztályának rendőr főhadnagyává nevezte ki, a D-209 számon nyilvántartott szigorúan titkos (SZT) tisztet, Medgyessy Pétert. A D-209 előléptetésekor a Pénzügyminisztérium osztályvezetője volt 1978-ig. A Horn kormány második félidejében pénzügyminiszter lett......”

A cikkben világosan látható a leleplező irat a kinevezésről.

Juniús 19, a M.N. egy másik okmányt közöl, melyen látható Medgyessy aláírása, egy őt kompromitáló -szövegben.

Június 22. Salgó László Országos Rendőr Parancsnok bevallja, hogy korábban az ÁVH-nak dolgozott, mostani posztjára a jelenlegi miniszterelnök nevezte őt ki.Évtizedekig jelentéseket adott Lezsár Sándorról és több más íróról.

Június 28.MTI. „Investor’s Business Daily: Kémvilág Kelet-Europában" részletek a cikkből: Az Investor’s Business Daily szerint Medgyessy Péter, D-209-es fedőnéven a „KGB értékes embere volt”. A lap szerint a liberális nyugati újságírók szemében „jó fiúk" a fiatal radikálisak, a régi kommunisták és a kisebbségiek. A rossz fiúk a konzervatívok, a nacionalisták, valamint a katolikusok.

Nyugat számára az egykori Varsói Szerződés országaiban ma, a volt kommunisták a kedvenc irányítók, a volt antikommunisták pedig az új ellenség - írta az Investor’s Business Daily cimű, közel 300 ezres példányszámú amerikai üzleti lap.

A cikk szerint ma a Nyugat azt akarja, hogy párttagok, és kémek irányítsák Kelet-Európát. Az Egyesült Államok és európai szövetségesei azon dolgoznak, hogy országról országra legyőzzék a népi jobbközép kormányokat, és azokat baloldali, illetve balközép kormányokra cseréljék.

Ezzel – írta a lap- az a cél, hogy a NATO számára megfelelő kormányok legyenek hatalmon, valamint, hogy gyorsított ütemben adják el a közjavakat a külföldi befektetőknek.

A cikk kitért Medgyessy Péter ügyére is Az írás szerint azt ugyan tudták a szavazók, hogy Medgyessy a kommunista rezsimben pénzügyminiszteri pályát futott be, de azt a közelmúltig nem tudták, hogy D-209-es fedőnéven a KGB értékes embere volt.

Majd arra mutatott rá, hogy Magyarország a kilencvenes években kétszer is jobbközép kormányt választott, de az Egyesült Államok mindkettőt ellenezte, és hatalomra segítette a szocialistákat 1994-ben és 2002-ben.

Orbán Viktorról azt írta az Investor’s Business Daily,hogy hitét mindenekelőtt a családba és a nemzetbe vetette. Elutasította a NATO harci-replülőgépek nagybani vásárlását. Megpróbálta felépíteni a középosztályt,segítve a kis és közepes vállalatokat, hogy beruházzanak a házépítésbe, az autó-pálya építésbe, valamint turizmusba."

......Az én családom életét, az apám életét - nyilvánvaló,hogy miattam, mert engem kívántak vagy megzsarolni,vagy lehetetlen helyzetbe hozni,- most, 74 évesen még egyszer meggyalázzák......

Július 3. Pokorni Zoltán a Fidesz- jobbközéppárt-elnöke és frakcióvezetõje lemondott. „ ..:Rendkívüli sajtótájékoztatón lemondott Pokorni Zoltán, miután megtudta, hogy édesapja 1956 és 89 között együttmûködött az állambiztonsági szervekkel." A Fidesz leköszönt elnökének sajtónyilatkozatából egy kis részlet: "...Édesapám 1929-ben született, 24 évesen, 1952-ben „állam ellenes összeesküvés" vádjával tartoztatták le, 1953-ban elítélték 12 évre. Barátait és társait mellõle vitték el és végezték ki. 1956-ban a márianosztrai börtönben érte õt a forradalom híre. A forradalmárok szabadították ki és mikor hazaért, megtudta, hogy majd jelentkeznie kell a rendõrségen. A forradalom bukása után a rendõrség azt követelte tõle, hogy vagy jelentéseket tesz, vagy még a maradandó 9 év börtön évet letölti. Már akkor családos ember volt, így a jelentéseket választotta. Az õ elmondása szerint, miatta senki nem került börtönbe vagy lehetetlen helyzetbe. 27 éves volt akkor. Most 74 éves. 1989-ig zsarolták õt, soha nem tudott kitörni ebbõl a az ördögi körbõl.

Úgy érzem, hogy nem tudom a munkámat ellátni,márpedig ezt a munkát a Fidesz élén, olyan módon és olyan irányban kell tovább folytatni, amint én elkezdtem........"

Julius 4.Csütörtök. Erzsébet híd lezárása , tüntetések Budapesten!

Reggel 9 óra körül az Erzsébet híd pesti hídfőjénél 8-10 autóval elzárták a forgalmat. A spontán tüntetésen Medgyessy lemondását és a szavazatok újraszámlálását követelték. Tömeges rendőr alakulat brutálisan válaszolt a tüntetőknek, gumibottal egy újságírót fejbe vertek, egyeseket földre tepertek, két idősebb nő megsebesült.Bilincsbe verve, vérző fejjel tartoztattak le embereket.Némelykor még pisztolyt is fogtak rájuk. A rendőrök nekirohantak a tömegnek, hogy Budára tereljék őket, mert az Országházhoz akartak menni. A nemzeti színű zászlókat elvették és összetörték. Demszkij főpolgármester is megjelent a helyszínen akit a tüntetők kipfújozták és jelzőkkel illették., majd visszament székhelyére.

A tömeg egy része eljutott az Országházhoz, ahol már több ezren összegyűltek, ilyen és ehhez hasonló kiáltások hallatszottak:” Mondjon le a kormány! Hazaárulók!Magyar kormányt akarunk!Ria-ria-hungaria!”

Majd úgy két ezernyi rendőr vette körül őket, és közéjük nyomultak. A tüntetésen résztvett az 1956-os hős is, Wittner Mária. A tömeg 19 óráig tartotta a teret de a rendőrök kegyetlenül használták a gumibotot, egy fiatalembert súlyos fejsérülés érte. 27 embert letartoztattak , 4-nek bírósági tárgyalása lesz! Majd rendőrautókkal BELEMENTEK a tömegbe és az utcákra terelték őket, könnygáz bombákat is használtak. Éjfélkor még mindig harcoltak a tüntetőkkel az Astóriánál.

Régi emlékeket idéznek fel ezek az események, az 1956-os forradalom emlékét.

A legszomorúbb, hogy egyik ellenzéki párt sem MERT erélyesen felszólalni a polgárok jogaiért.!

A következő levél érkezett, az ismert bécsi jogásztól :Dr.Eva Maria Barktól:

Július 7. A 2002.július 4-i tüntetések jogszerűek voltak.

„Aggodalom és megdöbbenés kényszerit állásfoglalásra a múlt heti eseményekkel kapcsolatban.

A tüntetőket ütlegelő rendőrök félreérthetetlenül jelzik azt, hogy az államszervezet nem működik rendeltetésszerűen. Utoljára Grósz Károly alatt 1988 március 15-én és november 15-én vertek szét tüntetést erőszakkal, de akkor sem ennyire durván. A mostani események engem erre emlékeztetnek. A különbség csak az, hogy ma Magyarország demokratikusként határozza meg magát.Demokráciában azonban ilyen túlkapások megengedhetetlenek, mivel jogállamiságot kitöltő alap és szabadságjogok semmibevétele a demokrácia alapját semmisíti meg.

Alapvető szabadságjogokhoz tartozik a gyülekezési jog és kínzás és az embertelen bánásmód ellen védelmi joga,amelyek az Emberi Jogok Európai Egyezményében vannak rögzítve, amihez Magyarország csatlakozott. A tüntetés feloszlatásával a 11.Cikkely, a rendőrság brutális bánásmódjával a 3.Cikkely sérült meg .

Alapvető tévedés, hogy tüntetés pusztán azért, mert nincs bejelentve, jogszerűtlen és szétverhető.

Aggodalomra ad okot, hogyan reagáltak a politikusok, akik a gyülekezés és tüntetésszabadság jogát nyilvánvalóan félreértelmezték.

A politikai vélemények csak akkor hatékonyak, ha a széles nyilvánosság tudomására jut.

A tüntetések ezért az elfogadott európai normák közé tartoznak, amelyek betartását Medgyessy Péter követelte.

Ezért fel kell hívnom a figyelmét az Emberi Jogok Európai Bizottságának joggyakorlatára, amely rámutat a szoros összefüggésre a véleményszabadság és a gyülekezeti szabadság között. A Bíróság rámutat arra is, hogy a jogsértések leginkább akkor történnek,amikor a hatóságok reagálnak a tüntetők véleményeire és követeléseire. Budapesten most pontosan ez történt. Az ellenvélemény nem kívánatos a kormány számára.

A magyar kormány eljárása kétségkívül nemcsak a belső stabilitásra van kedvezőtlen hatással, hanem Magyarország nemzetközi megítélésére is.

Bécs, 2002.július 7.

Éva Maria Bark

Július 7.Vasárnap, Levél a Magyar Nemzet

„Forumának" egyik tagjától : Izsó-féle értékelés.

Nézzük át, hogy mi is történt az elmúlt két hétben.

A múlthét elején két egymást követő napon a M.N. megjelentett D 209-ről két iratot. Medgyessy első nap kormol, majd másnap „beismerő vallomást tesz”. Az SZDSZ először felmond, majd megbocsát. Miért?

Rá két nappal az országos rendőrkapitány is „terít”, de egy profi nem adja fel....közben a ballib média gőzerővel mosdatja szerecsenjeit, de nem akarnak fehéredni, mivel egy-két liberálisban megmozdul az erkölcs és a liberális guru Kis János alaposan betart Medgyessynek.

Kis pihenő, majd a hét azzal kezdődik, hogy ha már a BM.-nél szétnéztek a D209 aktái után, akadt más érdekes téma is. Megszellőztetik, hogy a fidesz vezetők családjában is van mosnivaló. Pokorni lemond, nem hajlandó mosdatás alá vetni édesapját. Erkölcsi színt,amelyet a szoclib oldal nem ér fel ésszel. Újra kezd inogni D209 lába alatt a talaj, de csütörtök reggel az engedély nélküli demonstráció mindent töröl a médiából. A hír olyan erős, hogy a másnap megjelenő újabb dokumentum az orsz. rendőrkapitányról alig kap visszhangot. Pedig ilyen helyzetben Európa bármely szegletében venné a kalapját az illető, hiszen akár a parlament folyosóján is összefuthat az általa megfigyelt irodalmárral. ARCPIRITÓ!

Ebben a folyamatban egyetlen kakukktojás van, az pedig a demonstráció. Ki hogyan járt vele?

1, Az MDF hozta a formáját

2, Az SZDSZ-nél az aktuális pitbull, Fodor rögtön megnevezte az ellenséget Orbán személyében.Szegénynek üldözési mániája van. Ezen szerintem még egy-két baloldali is mosolygott....

Demszky pedig el akarta játszani a békebíró szerepét,majdnem úgy járt mint az egyszeri ember, így hát gyorsan visszasietett biztonságos iródájába (hol van már a taxiblokád?) és pálcát tört a tüntetők felett.Hiába 90-ben pénzről volt szó, most csak elvekről.

3. Az MDSZ a médiával szépen rákente a Fideszre az egész akciót. E szép kerek országban nem találni olyan baloldali szavazót, aki nem lenne meggyőződve(vagy meggyőzve) arról, hogy a Fidesz polgári körei a ludasok. Bár a rendőrség tevékenysége némi keserű ízt hagyhatott néhány budapesti lakos szájszegle-tében.

A lényeg persze az, hogy végre lekerült a D209 a hírek első szintjéről, elmosódott Pokorni és D209 közötti erkölcsi szakadék, sőt a rendőrfőnöknek is elég volt két sort nyilatkoznia a lemondás helyett.

4, A Fidesz védekezésre kényszerült, a választások óta először.

5, A MIÉP, szóval a MIÉP jól járt ezzel a kezdeményezéssel,hiszen újra bekerültek a média látókörébe.

Hát részemről ennyit lehet értékelni kicsit higgadtabban e pár nap távlatából. Izso

Beszámolómat itt megszakítom, mert a papír bizony véges. A forró nyár Magyarországon továbbra is fennáll, mindennapra van újabb szenzáció, pl. Orbán Viktor megérkezése a Világbajnokságról és interjúja, vagy Kövér László Fidesz képviselő beszéde a parlamentben, levél a Polgári Körök egyik tagjától,aki drámaian festi le a mai magyar középkorúak érzelmeit stb.stb. stb…...

De erről majd legközelebb ,addig is jó nyaralást!

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt