A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

A Montreáli Magyar Fiatalok Körének mini-ebédje

Magyar Krónika, április 7.
Steak

Nagyon finom volt (a vendégek szerint is) és nagyon jól sikerült!

Minden elafogyott, és haza is vihettek belőle azok, akiknek még volt kedve vasárnap este krumplit vacsizni.

A vasárnapi mise után a katolikus templomban, a már hagyományosan elfogyasztható kávé mellé, a Hurel paprikáskrumplival várta a látogatókat fél tizenkettőkor. Mintegy negyven személy jött le a templom alatti nagyterembe és vásárolta meg az öt dolláros jegyet, hogy megkóstolhassa az egyesület vezetősége által készített "könnyű" ebédet.

Nem is volt olyan könnyű!

Már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás a konyhán. Lelkes fiatalok ismerkedtek a 30-50 literes edényekkel, próbálván felmérni a legmegfelelőbb térfogatú lábast, mely elég nagy egy 50 személyes paprikásburgonya elkészítéséhez.

Miután megtörtént a kiválasztás, elkezdődött a mesterszakácsokat is megszégyenítő hadművelet, melyből ifjú titánjaink jöttek ki győztesül.

Nem is kis feladat megkeverni egy fakanállal, az üzemi konyha négy lángnyelvén rotyogó, össz-tömegét tekintve 45-50 kilónyi ételt!

De nem égett oda a hagyma és a végeredmény is megnyugtató volt (a nagy izgalmak ellenére).

Persze könnyű úgy, ha minden kéznél van.

Szombaton este, négy lelkes fiatal pucolta a burgonyát és közben azon gondolkodtak , hogy el kellene vállalni valamelyik laktanyában a krumplipucolást. Annyira "jól" ment, hogy közel 2 órai küzdelem után, a kisgumók hasábokra vágva várták a másnapi bevetést. Amikor a hagymára került a sor, mindenki visszasírta az előző 2 óra gyötrelmét. Miután könnyesre sírták-nevették magukat, levezetésképpen összedarabolták a debrecenit és készültek a másnapi megmérettetésre.

Ebéd végeztével három asztalnyi társaság maradt és kötetlenül beszélgettek az életről.

Így zajlott a Hurel első Mini-ebédje. Reméljük nem az utolsó!

Legközelebb: Túróscsusza (laska tésztából), pirított szalonnával (vagy aki szereti, cukorral) lesz a menű. Kérjük kísérjék figyelemmel hirdetéseinket és honlapunkat http://hungarorelacio.blogspot.com . Köszönjük mindazoknak akik résztvettek és ezáltal is támogatták egyesületünket. Kedves egészségükre!

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt