A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Fent vagyok a HÁLÓN!

Magyar Krónika, november 27.
Bencsics Klára

Manapság, ha valaki telefonon hív, hiába csönget, nem válaszolok, egyszerûen azért, mert nem hallom. Az interneten vagyok, azaz rajta vagyok a „hálón”!
Emiatt már sok panaszt hallottam gyermekeimtõl és barátaimtól, akik telefonon szerettek volna elérni, de hiába! Ezúton mindenkitõl elnézést kérek, s ha nem adja föl a reményt, úgy tíz csengetés után a „háló” kikapcsol, megszakad a kapcsolat az internettel és én válaszolok!

Mindettõl függetlenül, én nagyszerű találmánynak tartom a website-ot, azaz a hálózatot, amely kiterjed az egész világra. Elérhetõ minden és mindenki, akinek számítógépe van.
Vannak emberek, akik a hálón vásárolják meg az utazásukhoz szükséges repülõjegyüket, könyveket és mindenféle más szükséges holmit.
Ha üdvözlõlapot akar, válogathat születésnapra, névnapra vagy karácsonyra, de olyat is, ami zenél vagy mozog!

Diplomát akar valaki? Bármikor vásárolhat Amerika bármelyik egyetemérõl, bármilyen szakmában kaphat megfelelõt! Autó is kapható, éppen úgy mindenféle üzleti hitel. Van, akit a történelem, mûvészet és népmûvészet érdekel, minden információt megkaphat.
Bármelyik újságot olvashatja, amelynek a web – címét ismeri, és rá-linkel, akarom mondani rákapcsol, és a világ minden információját megkaphatja.

Egészségi problémája van? Számtalan helyen és módon magyarázatot kap betegségére!
Még más szépsége is van a hálónak, mint pl.: a világon mindenkivel cseveghet, ha erre vágyna valaki, a chat, azaz csevegõ külön állomásán. Én is cseveghetek pl. Vancouverben élõ lányommal vagy unokámmal, ha kedvem tartja.
Na persze a fõ cikk az e-mail a „hálón”, azaz a levelezés. Éjjel-nappal küldhetünk a világ bármelyik részére levelet, vagy csak néhány jelentkezõ szót és azonnal kaphatunk rá választ.
Ez a lehetõség csökkenti a tengerentúli telefonköltséget és a posta szeszélyének sem vagyunk kitéve! Nincs másra szükség, mint barátunk vagy rokonunk e-mail címére.

Én már írhattam így Marosvásárhelyre, New Yorkba, Kuwait-ba, Magyarország különbözõ városaiba, Bécsbe, Floridába, Vancouverbe, és még sorolhatnám. Ha belegondolunk, az internet, a háló egy olyan találmány, amely összeköti a világot.
Engem, mint magyar emigránst, összeköt elhagyott hazámmal, a magyar eseményekkel, kultúrával és a magyarokkal.

Filozófiám és politikai beállítottságom folytán a Magyar Nemzet újság híreihez kötõdöm. Ez az újság pillanatnyilag nagy nehézséggel küzd de szellemisége közel áll hozzám.
Minden reggel, mikor kinyitom számítógépemet, megnézem a Magyar Nemzet internetes lapját, hogy tudjam, mi újság otthon? Elolvasom a fõbb híreket, a hozzászólásokat , a kultrális eseményeket. Megnézem a „könyvházat” és ellátogatok a Fórumba is, ahol már számos „ismerosöm” van! A fórumra akárki beírhat, bárhonnan a világról, így gyakran „találkozom” olyan magyarokkal, akik Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Ausztráliában vagy Amerikában élnek.

Mindenféle topic–téma létezik a fórumon, ahol a világ magyarjai kifejthetik véleményüket politikáról, vallásról, zenérõl vagy irodalomról.
Engem persze fõleg az irodalom érdekel, ezen a fórumon gyakran közremûködöm. Az irodalmi témához, például, nyitottam egy Márai-topicot, melyben Márai Sándor idézetekkel ismertetem meg az érdeklõdõket.
Ennek kapcsán több barátra tettem szert, így ismerkedtem meg „Sorellel” is, aki boldogan újságolta, hogy antikvitás üzlete van a Mikó utcában, abban a házban, amelyben Márai lakott.
Az MNO fórumán mindenki felvett nevet használ és többségüket csak így ismerem.

A „Fatman” név egy fizikust takar, ”bernar” briliáns, szatírikus írásaival szórakoztatja a fórum-társakat, „kogler.török” tanárnõ, rendkívül mûvelt.
A beíró fórumtagok többsége 30-40 éves, természetesen a korról én mélyen hallgatok. Viszont gyakran azt hiszik férfi vagyok, ami számomra megtisztelõ.
Mindemellett, sok szép irodalmi élményben van részem, szép verseket olvasok a „kedvenc verseim” vagy a „kedvenc szerelmes verseim” címu topicokban. A ”Wass Albert rajongók” topicjában olyan mûveirõl olvashattam, amelyeket eddig nem ismertem!

De meglepetésemre olyanról is olvastam, akirõl idekint máig nem is hallottam: Ancsel Éva magyar filozófusról, akinek több könyve jelent meg a 70-es és a 90-es években. Az írásaiból vett idézetek rendkívül jók és érdekesek. Egyszer talán a Krónikában is megjelentetünk belõlük.
Kétségtelen, hogy otthonosan mozgok a „hálón” és egyre jobban élvezem elõnyeit és családias légkörét!
Akit érdekelnek a világ eseményei, vagy a magyarországi hírek és kulturális programok, csak ajánlani tudom a „hálót”, amely bizony, ha valaki nem vigyáz, örökre fogva tartja!

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt