A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Választás előtti gond(olatok)

 
Magyar Krónika, áőrilis 10.
Szabó Szilvia
Budapest

 

Friss tavaszi szél fújdogál, lengeti a képviselők nagyméretű portréit a lámpavasakon, szerencsére nem az illető politikust magát, mert volt már effélére is példa. A "tavaszi szél vizet áraszt", mondja a dal, és valószínűleg a népi bölcsesség, illetve megfigyelés igazat mond, mert tényleg igen magas a Duna, az alsó rakparton álló fáknak csupán a koronája áll ki belőle, hajóhidak vezetnek a semmibe, azaz a vízbe kókadtan csüngve a kikötőhelyekről.

Vajon mit hoznak a választások? Érvényesül-e a nép bölcsessége, hogy politikusainkban kristályosodjon ki? Büszkék leszünk-e vezetőinkre, bólogatunk és helyeselünk, vagy bosszankodunk majd, hogy bezzeg ezt a társaságot én nem választottam, hanem a többi hülye, aki többségben volt az urnáknál...

A plakátok mindenütt jelen vannak. A postaládám tele van szóróanyagokkal. Lassan már a spájzba is félve nyitok be, hátha ott is rám mosolyog valaki szebb jövőt ígérve. A kis pártok ígérnek legkönnyebben, ők nemigen kerülnek bele a kormányzásba, nyugodtan mondhatják később, hogy a "nagyok" leszavazták a remek javaslataikat. Mindenki sakkozik. Az egyik plakát a szívre akar hatni: "majd mi törődünk veled, nekünk fontos vagy", a másik a zsebre: "kevesebb adó, több nyugdíj, jobb megélhetés".

Az MSZP szerint minden rendben van, remekül teljesítenek, beváltották az ígéreteiket és egyáltalán, kirakatba való az eltelt négy esztendő. A FIDESZ szerint váltásra van szükség, mert jelenleg semmi sincs rendben, rosszul élünk, a kormány messze van attól, amit annak idején bevállalt, az Európai Unió ostoroz minket, a gazdaság romokban. Az MDF mosolyogva ajánlja, hogy válasszuk őket nevető harmadiknak, akkor lesz szép, békés Karácsonyunk. Az SZDSZ sok jót ígér és kedves kampányba kezdett egy kisgyerek fotójával - aki majd milyen boldog lesz ebben az országban, mert ők törődnek vele -, sajnos pár éven belül második képviselőjük keveredik pedofil botrányba, ez nem tesz jót a reklámjuknak.

Mindenesetre az ember nézegeti a plakátokat, amelyeken hol magukat dicsérik, hol az ellenfelet kárhoztatják a politikusok, és azon tűnődik, mi lenne a legjobb ennek az országnak. A demokrácia, a többpártrendszer fontos dolog. Azonkívül minden jó, ha jó a vége - mondja egy másik népi bölcsesség. Remélem, kint leszünk a vízből, és a hidak nem a semmibe fognak vezetni. Csak már látnám a végét, legalább a szavazásnak.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2006 Magyar Krónika Rt.