A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Liuteria in Toscana

 
Magyar Krónika, június 19.
Kiss Ida
Montreál

 

Az elmúlt év sikerének folytatásaként, ismét kiállítást láttunk Szentmihályi Gyula Economuseumában, "Olasz hegedűk múltja és jelenje" Liuteria in Toscana címen.

Június 1-én nyitották meg immár második, olasz hegedűkészítők alkotásaiból rendezett kiállítást. Ez alkalommal, a kiállítást két hangverseny előzte meg, a Montreal International Music Competition, amelyet hegedűjátéknak  szenteltek, a másik a Jazz Fesztiválhoz kapcsolódva, a Montreal Musician and Musical Instrument Show volt.

A név, Toscana elkerülhetetlenül mindenkinek Firenzet juttatja eszébe, a művészetek és művészek Mekkáját. Ahogy a képzőművészeket is megihlette a környezet, úgy hatott az a muzsikusokra is. Nem véletlen, hogy a hegedű-ami minden zene alapja-itt érte el a művészetek fokát.

A kiállítást az olasz főkonzul nyitotta meg, majd  Professzor Alessandro Perpich, a híres olasz hegedűművész játékán keresztül mutatott be két hegedűt,  az 1757 ben készült, és az újabb, 1996-ban ,  - érzékeltetve a két hegedű hangjának különbségét.

Az Economuseumban kiállított hegedűk irigység tárgyát képezik mind a hegedűművészek, mind a gyűjtők között.

Szentmihályi Gyula mindenkit meghív a kiállítás megtekintésére, amely  június 2 és július 10 között tart nyitva, hétfőtől péntekig, 14.00 h és 17.00 h között. 57. Ontario Street West.

A  kiállítás bezárása után néhány hegedű árverésre kerül
A hegedűk kipróbálására lehetőséget ad  a 288-4343-telefon, megbeszélés utján.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2006 Magyar Krónika Rt.