A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Q Art Színház Bemutatja:
Ernestine Shuswap Gets Her Trout

 

Magyar Krónika, április 16.
Montreál

 

2007 április 20-tól 29-ig Loyola Campus
7141 Sherbrook West.
További info: 514-482-7132

A montreáli Q Art Színház, ismét nagy fába vágta a fejszéjét. Tomson Highway, kanadai Cree nemzetiségű író darabját mutatják be hamarosan.
A darab angol címe: Ernestine Shuswap Gets Her Trout, ami magyarul talán: Shuswap Ernesztine megkapja pisztrángját - lehetne.

A darab négy, a Shuswap, Okenagan és Couteau nemzethez tartozó asszony egy különös napját mutatja be. E napon érkezik hozzájuk látogatóba Sir Wilfrid Laurier, kanadai miniszterelnök, ahogy itt az indiánok hívják: a "Great Big Kahoona of Canada". Mindennek tökéletesnek kell lenni az esti fogadásra, a Saskatoon piték, a töltött hód, a fehér hímzett abroszok és Ernesztin híres pisztrángja. Nagyon nehéz feladat ez, hiszen a Saskatoon bokrok egy az állam által elkerített tilos területen vannak, vadászat megregulázva, a teheneket az állam áttelepítette új legelőkre, és a horgászás is tilos a folyóban. Ernesztin férje, kriminális módon mégis elmegy pisztrángot fogni, a miniszterelnök ünnepi vacsorájához, ahol majd a törzsfőnök elmondhatja az emberek panaszait. Ezek a panaszok egy létező történelmi dokumentumban olvashatók (Wilrid Laurier Memorial) ami alapján Tomson Highway a darabot írta.

 Egy nap alatt ez a négy asszony gyorsítva halad végig egy történelmi időszakon, amikor új angol törvények kurtítottak az indiánok jogait és mélyítették a szakadékot az őslakó és az egyre nagyobb számban bevándorló nemzetek között. A dráma Delilah Rose egy angol fiúhoz feleségül ment fiatal asszonyka sorsát mutatja be és a mellette fontoskodó, igyekező és vitatkozó három másik indián asszony tevékenységét követi. Természetesen a bujkáló, szinte lopós, teheneket hajszoló és tilos horgászni tábla előtt megakadó és egymással perlekedő asszonyok története, tréfás, nagyon humoros és sok nevetésre ad alkalmat.

 A darabban három kitűnő (két orosz és egy chilei) emigráns színésznő szerepel és velük, a magyar-kanadai színésznő, Vian Bobo lép ismét színpadra. A darabot Zsigovics Gábor rendezte, és Fekete Sofie, szintén magyar származású képzőművészünk, tervezte a jelmezeket. Az alkotók sok szeretettel látnak minden érdeklődőt.

A darab április huszadikától huszonkilencedikéig fut, a Concordia Egyetem színháztermében (Cazalet Studio, 7141 Sherbrooke Street West) a Loyola Campus-on. Jegyek előre megrendelhetők a 514 - 482-7132 telefonszámon és készpénzért átvehetőek ill. megvásárolhatóak a helyszínen, a pénztárban.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.