A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 

Magyar Származású Nyugati Képzőművészek I. Világkiállítása
Ötvenhat művész vándorkiállítása

 

Magyar Krónika, május 1.
Montreál

 

Kétéves előkészítő és szervezőmunka eredményeként október 11-én megnyílhatott a Budai Várban, a Magyar Kultúra Alapítvány székházában a magyar származású nyugati művészek I. Világkiállítása. Több mint háromszázan gyűltek össze a megnyitóünnepségre, óriási volt az érdeklődés a médiumok és a közönség részéről egyaránt, s a kiállító művészek zöme is jelen volt a világ minden részéből. Ez alkalomból megjelent a gyönyörű kivitelű Világkiállítási Album. A budai bemutató után az ország nagyobb városaiban is látható lesz a világkiállítás anyaga.

Dr. Tanka László,  a kiállítás egyik szervezője a Panoráma magazin főszerkesztője a többi között elmondta:
- Az elmúlt évben nagyon sok művésznek az otthonában jártam, s a Panoráma színes magazinban sok-sok életutat bemutattunk. Mindegyiknél a legfájóbb kérdés: az óhazához való kötődés. És a legfőbb vágy: hogy Magyarországon is láthassák, megismerhessék műveiket!

Annyi inspirációt, bíztatást kaptam tőlük erre nézve, hogy két esztendővel ezelőtt meghirdettük "A Magyar Származású Nyugati Képzőművészek I. Világkiállítását". Nem az volt a célunk, hogy valamiféle versengést szervezzünk számukra, csupán azt akartuk, hogy reprezentálva, felvillantva rendkívül gazdag művészi világukat megismerje őket az itthoni közönség. 

A kiállításon résztvettek a kanadai magyar művészek egy csoportja is:
Bertényi-Tahy Kinga, Bíró Anna Borbála ,Mikecz András, Nikolics András, Cserháti Péter, Péter Nóri, Hideg Margit.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.