A Magyarok Világkapcsolata
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

FÓRUMOK  ::  HUMOR
 


Talán még sem a pokol fejedelme  

 

Magyar Krónika
2017.március 22.

Surján László

 

 

Orbán Viktor Mefisztó volna? (Viktor Orbán, ein Mephisto?) Ezzel a címmel jelentetett meg a Die Welt egy kommentárt, amelyről emailen ezt az összefoglalást kaptam:
„Egy államnak a feladata a határainak megvédése önerőből. Aki a menekülteket integrálni akarja, a bevándorlók tömegeit kell elrettentenie. Magyarország csak elvégzi azt, amit egyesek ’piszkos munkának’ neveznek.”  

A cikk leszögezi, hogy Angela Merkel politikája és néhány kijelentése átgondolatlan volt, de erről nem szívesen beszél a kancellár és pártja, különben be kellene ismerniük, hogy Orbán Viktor, “a budapesti Mefisztó” valójában “nem a pokol fejedelme” volt, amikor lezárta a magyar határt, és ezzel végeredményben a balkáni migrációs útvonalat is.
Név nélkül, nem nyilvánosan nyilatkozva a német kormánypártok csaknem valamennyi politikusa elismeri, hogy ésszerű döntés volt a magyar miniszterelnök részéről Közép-Európa kapujának lezárása – áll a cikkben, amely felteszi a kérdést: “Lehet, hogy a magyarok egyszerűen őszintébbek, mint a német kormány?”, aki hozzáteszi: Budapest elég nyitott ahhoz, hogy elvégezze mindazt, amit egyes megfigyelők „piszkos munkának” neveznek.
Azt írja, most azonnal „internálótáborokról” és „gyűjtőtáborokról” beszélnek, hogy Orbánt ismét a nagy Sátánnak bélyegezzék, mert a magyar parlament állítólag a nemzetközi jogot sértő döntést hozott. De nem lehet, hogy a magyarok egyszerűen tisztességesebbek a német kormánynál?” – kérdezi

Az áttörést jelentő írás szerzője Jacques Schuster.
Az interneten megtalálható Schuster írása, de hozzászólásokkal már nem találkoztam. A magyar ismertetés készítője a március 8-án megjelent írás alatt egy nappal később még 267 hozzászólást látott, ezek egyike (@Nicola D.) felteszi a kérdést: „Miért folynak milliárdok máshová, amikor Magyarország az egyetlen, amely valóban segít az európai helyzet javításában… A pénzt szerintem kerítése felépítésére Európától kellene kapnia, mivel akkor tenné Európa végre azt, amit már régen meg kellett volna tennie.”

Alighanem sok víz lefolyik még a Dunán, no meg a Rajnán is, amíg az európaiak elismerik, hogy nagyot tévedtek Orbán Viktor megítélését illetően. Hiszem, hogy ez bekövetkezik, és nem történelmi távlatokban. Addig is, amíg ide eljutunk, az a fontos, hogy itthon a többség helyesen lásson.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt