Magyar Krónika
Osztrák kancellár: nem diszkriminatív az Ausztriában dolgozó külföldieknek nyújtott családi pótlék kiiagzítása
Magyar Krónika 2018. 05. 09. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Sebastian Kurz osztrák kancellár © Getty Images
Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn szlovák kollégájával, Peter Pellegrinivel folytatott megbeszéléseket követően visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint diszkriminatív, illetve jogellenes lenne az Ausztriában dolgozó külföldieknek nyújtott családi pótlék kiigazítása
Az osztrák kormány a múlt hét elején - az Európai Unió és több tagállamának tiltakozása ellenére - úgy döntött, hogy a juttatásokat a jövőben annak az országnak a megélhetési költésheihez igazítják, amelyben az Ausztriában dolgozó munkavállaló gyermeke él. Egyszerűen téved, aki azt állítja, hogy hátrányos megkülönböztetés esete állna fenn - jelentette ki Kurz.

Pellegrini viszont így válaszolt: Nem értünk egyet az indexálással. Mint mondta, kormánya kételkedik abban, hogy az osztrák intézkedés összhangban áll az uniós joggal. A szlovák miniszterelnök emellett hangsúlyozta: annak, aki ugyanazokat az adókat és járulékokat fizeti, ugyanazokra a szolgáltatásokra kellene jogosultnak lennie. Pellegrini ugyanakkor kijelentette: tiszteletben tartja Ausztria azon álláspontját, miszerint Szlovákiában a családi pótlékról téves információk is szárnyra kaptak.

Sebastian Kurz aláhúzta, hogy az Ausztriában dolgozó szlovákok, akik gyermekei szintén Ausztriában élnek "ugyanarra a családi pótlékra jogosultak, mint minden osztrák". A kancellár hozzáfűzte: amennyiben viszont a gyermekek Szlovákiában élnek, úgy az osztrák családi pótlékot a helyi árszínvonalhoz kell igazítani. Hangsúlyozta: a juttatás mértéke "még így is magasabb annál, ha egy szlovák Szlovákiában dolgozik és gyermekei is ott élnek". Egy olyan rendszert hozunk tehát létre, amely igazságosabb - tette hozzá.

Az osztrák kancellár kiemelte: ellenzi, hogy a munkaerőpiac egy további - mesterséges - torzítását hozzák létre, mert már most is elég vonzerővel bír a keleti szomszédállamokból érkező emberekre az, hogy Ausztriába jöjjenek dolgozni. Az osztrák koalíciós kormány által elhatározott új jogszabály várhatóan 2019-től lép életbe, és évente mintegy 100 millió eurót (több mint 31,3 milliárd forintot) takaríthat meg vele a bécsi kormány.

Az Európai Unió és több tagállamának tiltakozása ellenére a juttatásokat a jövőben annak az országnak a megélhetési költségeihez igazítják, amelyben az Ausztriában dolgozó munkavállaló gyermeke él.

hirek.sk

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212