Magyar Krónika
We love Budapest
Magyar Krónika 2018. 12. 10. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Rég volt, tán igaz sem volt, de éppen 145 évvel ezelőtt forrt össze az egymással évszázadok óta farkasszemet néző ikerfőváros, az arisztokratikus, csendes, zöld és dombos Buda, és a vásároktól, összejövetelektől nyüzsgő, folyton terjeszkedő, zajos Pest.
A korszak – egészen az első világháborúig – a város egyik legvirágzóbb, leggyorsabban fejlődő korszaka volt, sok akkor emelt csodás épület ma is a város ikonikus látványosságai. Bódis Krisztián drónnal szállt a sokszor hajnali város fölébe, képein a Várnegyed, a Duna-part, a fürdők köszönnek vissza, ha valaha is elfelejtenénk, mennyire gyönyörű városban élünk, csak vessünk egy pillantást ezekre a képekre.

1873 novemberének közepén született meg Budapest hivatalosan is. A több száz éves különállás után papíron is egyesült Pest, Buda, Óbuda és – amit sokan nem is tudnak – a Margitsziget. 

Az addig sokszor ikerfővárosként emlegetett Pest-Buda új elnevezése Széchenyi István fejéből pattant ki, ő volt az is, aki szorgalmazta a Duna által elválasztott részek állandó híddal való összekapcsolását is. 

A Duna két partján elterülő, különböző karakterű és habitusú városrészek a mai napig legyűgöznek mindenkit, aki először látja Budapestet. Az Andrássy út, a Parlament, az új Budai Vár, az általunk ismert belváros, a rakpartok, szinte az összes híd, a Városliget, megannyi ismert és ismeretlen budapesti helyszín mind az egyesítést követően épült fel. 

Bódis Krisztián csodás őszi drónfotóin teljes pompájukban, szokatlan szemszögből csodálhatjuk meg ezeket az épületeket, amik a mai napig a város meghatározó, különleges arculatát adják.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212