Magyar Krónika
Az EU kötelezettségszegése
Magyar Krónika 2019. 04. 26. kanadai hírekSzáraz Dénes
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BOGÁRA bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fő részből áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fő része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van.
hirdetés
Klikk ide
Miközben Szalonikiben duzzad az EU felé tartó migránskaraván, miközben Athénben szétrombolják a vasútállomást és megbénítják a közlekedést a migránsok, az EU jogsértésért kötelezettségszegési eljárásokat folytat Lengyelország és Magyarország ellen, miközben titokban agyba-főbe osztogatja a migránsvízumokat, az anonim bankkártyákat a "menekülteknek"! Jogsértés?
Köszönik szépen a lengyelek és magyarok is az odafigyelést, a beavatkozási szándékot, de nem kérnek belőle! Miattuk nem kell fáradoznia az EU-nak, nem érzik úgy a két országban, hogy sárba tiporják az alapvető jogokat. Az állampolgárok különben sem gyámoltalanok, képesek önállóan dönteni a választások alkalmával. Magyarországon például már megszokottá vált a kétharmados választási győzelem, az ellenzék képtelen a hatalom közelébe kerülni, ezért a béka feneke alól kiált uniós segítségért. A fuldokló ellenzék egyetlen szalmaszála az EU, a segítség általában kormányelmarasztaló, dorgáló formában menetrendszerűen meg is érkezik a választások előtt.

Most különösen nagy a tét, hiszen EP választások jönnek, ezért az elmarasztalásnak is komolyabbak, fenyegetőbbek. Esetleg a határokon túl, a két érintett ország közötti területen akadnak félreértések, mondjuk, a nemzeti szimbólumok értelmezésében. Nemzeti címerbe hoki botok kerültek, csaknem egy fekete korong is, más nemzetek himnuszainak éneklésében pedig olyan tiltó, fals hangok kerültek, amelyek inkább kimerítik a jogsértés fogalmát ebben a kis országban. Azzal, hogy a többség egy adott ország területén élő másik nemzetrész (kisebbség) nemzeti szimbólumainak használatát tiltja meg, a másik nemzet (az anyaország) jelképeit is sérti.

Annak ellenére, hogy mindez egy táboron belül (V4-ek) történik, annak ellenére, hogy jogsértés az adott kisebbség képviselőinek segédletével történt meg. Kanyarodjunk vissza az EU-ba, bár eddig is ott voltunk, de az igazat megvallva, soha nem éreztük igazán a pozitív odafigyelést a kisebb és fiatalabb tagországok irányába, sokkal inkább a hátrányos megkülönböztetést a piacainkat elárasztó termékek minőségében, a jogokban is, lehetőségekben is, az önállóság megkérdőjelezésében is. Mindezt pökhendi és elviselhetetlen formában éreztetik velünk.

De fordulhat a kocka! Kíváncsiak vagyunk, mikor fogják a tagállamok kötelezettségszegési eljárás alá vonni az Európa Bizottságot amiatt, hogy nem teljesíti alapvető feladatát, az európai polgárok védelmét és biztonságát. Amiatt, hogy az EU különböző módon a saját területére invitálja a gazdásági menekülteket, hogy aztán kötelező kvóta formájában szétossza őket. Szolidaritást papolva a tagországokra akarja kényszeríteni az idegen kultúrát, az idegenek befogadását. Mikor fog visszanyalni a fagyi? Mikor lesz felelősségre vonva az Európai Unió kormánya, az Európa Bizottság amiatt, hogy megsérti az Európai Alkotmányt, amely többek között lefekteti, hogy az "Unió célja a béke és az általa vallott értékek megőrzése, valamint népei jólétének elősegítése?

Polgárainak a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térséget, valamint egy egységes piacot biztosít, ahol a verseny szabad és torzulásoktól mentes". Hol van itt torzulásoktól mentes szabad verseny? Ki fogja szavatolni  a biztonságot az erőszakos betelepítést követően? Az európai értékek a lakosság felhígítását követően merre kanyarodhatnak el? A szófogadásra és hallgatásra kényszerített nemzetek polgárai szabadok maradnak-e? A jólétről pedig már ne is beszéljünk a mi térségünkben! Ma7
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212