Magyar Krónika
Az EU kötelezettségszegése
Magyar Krónika 2019. 04. 26. kanadai hírekSzáraz Dénes
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Miközben Szalonikiben duzzad az EU felé tartó migránskaraván, miközben Athénben szétrombolják a vasútállomást és megbénítják a közlekedést a migránsok, az EU jogsértésért kötelezettségszegési eljárásokat folytat Lengyelország és Magyarország ellen, miközben titokban agyba-főbe osztogatja a migránsvízumokat, az anonim bankkártyákat a "menekülteknek"! Jogsértés?
Köszönik szépen a lengyelek és magyarok is az odafigyelést, a beavatkozási szándékot, de nem kérnek belőle! Miattuk nem kell fáradoznia az EU-nak, nem érzik úgy a két országban, hogy sárba tiporják az alapvető jogokat. Az állampolgárok különben sem gyámoltalanok, képesek önállóan dönteni a választások alkalmával. Magyarországon például már megszokottá vált a kétharmados választási győzelem, az ellenzék képtelen a hatalom közelébe kerülni, ezért a béka feneke alól kiált uniós segítségért. A fuldokló ellenzék egyetlen szalmaszála az EU, a segítség általában kormányelmarasztaló, dorgáló formában menetrendszerűen meg is érkezik a választások előtt.

Most különösen nagy a tét, hiszen EP választások jönnek, ezért az elmarasztalásnak is komolyabbak, fenyegetőbbek. Esetleg a határokon túl, a két érintett ország közötti területen akadnak félreértések, mondjuk, a nemzeti szimbólumok értelmezésében. Nemzeti címerbe hoki botok kerültek, csaknem egy fekete korong is, más nemzetek himnuszainak éneklésében pedig olyan tiltó, fals hangok kerültek, amelyek inkább kimerítik a jogsértés fogalmát ebben a kis országban. Azzal, hogy a többség egy adott ország területén élő másik nemzetrész (kisebbség) nemzeti szimbólumainak használatát tiltja meg, a másik nemzet (az anyaország) jelképeit is sérti.

Annak ellenére, hogy mindez egy táboron belül (V4-ek) történik, annak ellenére, hogy jogsértés az adott kisebbség képviselőinek segédletével történt meg. Kanyarodjunk vissza az EU-ba, bár eddig is ott voltunk, de az igazat megvallva, soha nem éreztük igazán a pozitív odafigyelést a kisebb és fiatalabb tagországok irányába, sokkal inkább a hátrányos megkülönböztetést a piacainkat elárasztó termékek minőségében, a jogokban is, lehetőségekben is, az önállóság megkérdőjelezésében is. Mindezt pökhendi és elviselhetetlen formában éreztetik velünk.

De fordulhat a kocka! Kíváncsiak vagyunk, mikor fogják a tagállamok kötelezettségszegési eljárás alá vonni az Európa Bizottságot amiatt, hogy nem teljesíti alapvető feladatát, az európai polgárok védelmét és biztonságát. Amiatt, hogy az EU különböző módon a saját területére invitálja a gazdásági menekülteket, hogy aztán kötelező kvóta formájában szétossza őket. Szolidaritást papolva a tagországokra akarja kényszeríteni az idegen kultúrát, az idegenek befogadását. Mikor fog visszanyalni a fagyi? Mikor lesz felelősségre vonva az Európai Unió kormánya, az Európa Bizottság amiatt, hogy megsérti az Európai Alkotmányt, amely többek között lefekteti, hogy az "Unió célja a béke és az általa vallott értékek megőrzése, valamint népei jólétének elősegítése?

Polgárainak a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térséget, valamint egy egységes piacot biztosít, ahol a verseny szabad és torzulásoktól mentes". Hol van itt torzulásoktól mentes szabad verseny? Ki fogja szavatolni  a biztonságot az erőszakos betelepítést követően? Az európai értékek a lakosság felhígítását követően merre kanyarodhatnak el? A szófogadásra és hallgatásra kényszerített nemzetek polgárai szabadok maradnak-e? A jólétről pedig már ne is beszéljünk a mi térségünkben! Ma7
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212