Magyar Krónika
Jelzésértékű, hogy Ursula von der Leyen az elsők között tárgyalt Orbán Viktorral
Magyar Krónika 2019. 08. 04. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének találkozója Brüsszelben 2019. augusztus 1-jén
FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/SZECSŐDI BALÁZS
Európa markáns vezetőit fogadja, keresi fel első körben az Európai Bizottság (EB) nemrég megválasztott elnöke. Az, hogy Ursula von der Leyen Orbán Viktorral az elsők között tárgyalt, a magyar kormány szerepét még inkább kiemeli - mondta el ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1-nek.
A Századvég jogi szakértője az M1 Ma este című műsorában elmondta, ezek a vezetők Emmanuel Macron francia elnök, Pedro Sánchez spanyol, illetve Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Az, hogy Von der Leyen Orbán Viktorral az elsők között tárgyalt, a magyar kormány szerepét még inkább kiemeli, állapította meg.

A szakértő hozzátette: bár az új EB-elnök a horvát kormányfővel is találkozott, azt nem osztotta meg közösségi oldalán, ellenben az Orbán Viktorral való találkozását igen, ami azt jelzi, hogy egy pozitív és messzire mutató egyeztetésként tekint rá a politikus.

Ursula von der Leyen számára kinyílt a politikai színtér, melyet felhasznál arra, hogy tájékozódjon, eközben pedig gesztusokat tegyen. Ebből a szempontból bizakodóak lehetünk, hiszen felénk gyakorlatilag máris tett egy gesztust. A gesztusokkal az európai embereknek, köztük természetesen a magyaroknak is visszanyerheti az Európai Unióba és az Európai Bizottságba vetett bizalmát, ezért is fontos, hogy nyisson a polgárok felé – folytatta Lomnici.
Orbán Viktor: Jó döntés volt Ursula von der Leyen támogatása
Jó döntés volt az ideológiai gerillákat távol tartani, és pragmatikus életösztönű vezetőket választaninyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az Ursula von der Leyennel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélését követően. Azokra a kérdésekre kell összpontosítani a migránskrízis megoldásakor, amiben egyetértés van a bevándorláspárti és bevándorlásellenes országok között - mondta a miniszterelnök.

A szakértő úgy véli, az elmúlt hetekben Von der Leyen visszahelyezte a migráció kérdését az európai politikai közbeszédbe – oda, ahol annak jelenleg lennie kell – annak ellenére, hogy a politikai elit a liberális, zöld témákra próbálta helyezni a hangsúlyt. Ez megmutatja, hogy a német politikus tisztában van az európai válsághelyzettel a migráció tekintetében.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint, ha megvalósul az a terv, mely szerint a belügyminiszterek kezébe kerül a migráció kérdése, megnő annak az esélye, hogy azokat a költségeket, vagy legalább egy részüket, melyeket Magyarország a határkerítés felépítésére és fenntartására fordított, megkapja. Az, hogy tagállami hatáskör marad-e a bevándorlás, az attól függ, hogy az Európai Bizottság az alapszerződés szerint jár-e majd el – magyarázta. origo.hu
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212