Magyar Krónika
Van, ahol már robotkutya figyelmeztet a távolságtartásra
Magyar Krónika 2020. 05. 19. kanadai hírekIoT Zóna
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A TEVEA teve a sivatag hajója. Ebből következik, hogy a sivatag a teve tengere, sőt, hogy a hajó a tenger tevéje. A teve igen egyszerűen és olcsón táplálkozik, beéri bogáncskóróval is - sok finnyás ember példát vehetne tőle.
hirdetés
Klikk ide
Fotó: Reuters
A világjárvány miatt egyre inkább előtérbe kerülnek a különféle intelligens, robotizált megoldások is. A Spot névre hallgató, bizarr megjelenésű robotkutyát gyártója már számos esetben bevetette. A Boston Dynamics fejlesztése most Szingapúrban kapott speciális küldetést.
A robot Szingapúr Bishan-Ang Mo Kio nevű parkjában teljesít szolgálatot.
A szerkezet egyelőre a május 9-én kezdődött, két hétig tartó kísérleti program keretében járőrözik kétmérföldes körzetben a parkban, ahol a kötelező szociális távolság betartására figyelmezteti az embereket.

Habár a Spot megjelenéséről lehet vitatkozni – amit egyesek jópofa megoldásnak, míg mások meglehetősen bizarrnak vagy akár ijesztőnek tartanak –, technológiai szempontból mindenképpen lenyűgöző fejlesztésről van szó.

A gépet egyelőre egy operátor irányítja távolról. A távolság betartására történő figyelmeztetés pedig egy előre rögzített üzenet segítségével történik. A beépített kameráknak köszönhetően a robotkutya az esetleges "csoportosulásokat" is tudja monitorozni, a helyi hatóság azonban kiemelte, hogy nem céljuk az arcfelismerés vagy a személyes adatok gyűjtése.

Biztonsági szenzorai révén a Spot képes észlelni az útjába kerülő tárgyakat és embereket. Beépített algoritmusainak segítségével pedig be tudja azonosítani, ha valami vagy valaki egy méteren belüli távolságra kerül hozzá, ezzel kerülve el az esetleges összeütközést. A próbaidőszak alatt egy parkőr kíséri a robotkutyát, ezt követően viszont várhatóan önállóan végzi majd a feladatait.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212