Magyar Krónika
Az utolsó magyar trónörökös hagyatékát kutatja a Habsburg Ottó Alapítvány
Magyar Krónika 2022. 01. 04. kanadai hírek
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A MAJOMA majmok hazája Afrika, India, Dél-Amerika s a Kossuth Lajos utca. A majmot azért nevezik majomnak, mert az embert utánozza, majmolja. A majom az ember arcjátékát és mozdulatait majmolja.
hirdetés
Klikk ide
Az alapítvány az utolsó magyar trónörökös, Habsburg Ottó hagyatékát dolgozza fel, aki az idén lenne 110 éves. Az alapítvány munkásságáról Prőhle Gergely és Fejérdy Gergely számolt be a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.
Halgassa meg!


Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója elmondta, hogy Habsburg Ottó egy olyan történelmi személyiség, aki mögött 600 éves történelem, egy dinasztikus hagyomány áll.

Habsburg Ottó személye azért különösen érdekes, mert az Osztrák-Magyar Monarchia bukásából nagyon világos következtetést volt képes levonni, ami az volt, hogy semmilyen nagyobb birodalmat, nagy egységet nem lehet létrehozni a kisebb nemzetek érdekeinek figyelembevétele nélkül.

Habsburg Ottó úgy gondolta, hogy szükség van a nagyobb egysége és az együttműködésre, ez azonban csak akkor lehetséges, ha a kisebb nemzetek érdekeit is figyelembe veszik. Amit mi Habsburg Ottó szellemi örökségével teszünk, azt mindig filológiai pontossággal alátámasztott munka alapján tesszük.– mondta az igazgató.

Az alapítványban zajló munka nem csupán a meglévő dobozokba zárt hagyatékok feldolgozásáról szól, ezeket az anyagokat a szakértők kiegészítik külső forrásokból származó adatokkal – magyarázta Fejérdy Gergely az alapítvány igazgatóhelyettese.

A Habsburg Ottó Alapítvány igazgatóhelyettese elmondta, hogy az adatokat digitálisan gyűjtik, remélhetőleg 2022 második felére pedig már képesek lesznek fogadni a kutatókat, akik a történelmi személyiség egy-egy speciális részével foglalkoznának. Kossuth Rádió
MAGYAR FŐKONZULÁTUS
Főkonzul Pritz Helga Katalin
Konzul Kovács-Szabó Timea
Cím: 1155 Metcalfe St., Suite 1504
(Sun Life Building)
Montreal, QC H3B 2V6
Telefon: 438-380-3107
E-mail: 
consulate.mte@mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás 
Kedd: 9.00-12.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Honlap cím: montreal.mfa.gov.hu

HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212