Magyar Krónika
Pártvilág
Magyar Krónika 2018. 09. 10. kultúraSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Ismeretes, hogy a választások után több ember mondja, hogy a győztesre szavazott, mint ahányan azt valóban megtették. A győzteshez húzás az adott párt népszerűségét is megemeli a választásokat követő hetekben, hónapokban.

Az augusztusi közvéleménykutatások csak kismértékben mutatják ezt a jelenséget, de a fentiek alapján érdemes óvatosan fogalmazni, s nem nagy melldöngetéssel állítani, hogy tovább erősödött a kormánypártok támogatása. Ennél a szezonálisnak tekinthető emelkedésnél többet mond, hogy immár több mint 12 éve nem volt egyetlen felmérés sem, amelyben nem a Fidesz-KDNP állt volna az élen.

Nem is hoznám elő a pártnépszerűségek kérdését, ha a kormányoldalról akarnék bármit is mondani. Sokkal érdekesebb az ellenzék helyzete. Három felmérés alapján biztosnak látszik, hogy a Jobbik az ellenzék legerősebb pártja 15-16 százalékkal. Nehezebb mit mondani az MSZP táboráról. A Publicus szerint a Párbeszéddel való szövetség még most is hasznos, a Jobbikkal fej-fej mellett állnak. Ám a Nézőpont ezt egészen másképp tapasztalta, és ha pontos az eredmény, akkor kimondhatjuk, hogy ez a páros nem jutna be, a számukra érvényes tíz százalékos küszöb miatt.

A Závecz mérés viszont az MSZP önálló indulását feltételezve tíz százalékos eredményt tapasztalt. Így jelenleg a felméréseknek az az üzenete, hogy nincs értelme annak, hogy a szocialisták továbbra is a Párbeszéddel való szövetségben gondolkodjanak. Van elég bajuk Karácsony nélkül is, bár lehet, hogy jobban járnának vele, mint Szanyi Tiborral, akinek mentális állapotáért már a HVG is aggódik. Talán pontosabb így: akinek mentális egészségét még a HVG is kétségbe vonja.
Az LMP a bejutás határára billegte le magát. A DK viszont biztosan veszi az öt százalékos küszöböt, tehát kijelentette: önállóan indul az EP választásokon.

Logikus döntés, egy-két mandátumot szerezhetnek, ami ugyanolyan haszontalan lesz az országnak, mint az eddigi európai parlamenti jelenlétük.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212