Magyar Krónika
Gondolatforgácsok
Magyar Krónika 2019. 07. 16. magazinSurján László
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A KENGURUAz asszony, akinek egyelőre egy csöppet sem szilfidi alakja azt mutatja, hogy néhány hét múlva gyermeke születik, még korántsem fiahordó, már csak azért sem, mert hátha leánya születik majd.
hirdetés
Klikk ide
Hamarosan egy olyan világ jön el, amelyben lehurrogják azt, aki szerint kettő meg kettő az négy, amelyben üldözik azt, aki terjeszti azt az eretnekséget, hogy a háromszögnek három oldala van, és felakasztják, aki azzal a hírrel bolondítja a tömeget, hogy a fű zöld.
E mondás szerzője G. K. Chesterton, aki 1874-1936 között élt. És még mondja valaki, hogy jósok nincsenek!

Azt hiszem, nincs senki, aki ne tudna a napi hírekből egy-két példát hamarjában a fentiek beteljesedésére mondani. Egyet mégis megemlítek. A minap azt olvastam, hogy egy még serdületlen lány, miután az iskola kiokosította, megkérdezte, hogy nem kellene-e orvoshoz fordulnia, mivel lánynak tartja magát.

Van egy más példám is arra, hogy a tenger túloldalán nincs minden rendben.
A példa némileg másról szól, annyiban köthető a fentiekhez, hogy kiderül: az emberek könnyedén mondanak véleményt valamiről, amit nem, vagy nem jól ismernek. Így az amerikaiaknak halovány segéd fogalmuk sem lehet arról, hogy mit jelent a szocializmus. Mégis van véleményük.

Íme:
A republikánus párt híveinek 15, míg a demokrata tábornak 65 százaléka tartja pozitív dolognak a szocializmust. A kapitalizmus jó oldalát viszont túl sokan látják. Pedig hiba abban is van bőven.

Kár, hogy a felmérés túl leegyszerűsít.

Érdekelne, hogy pl egy republikánus a kapitalizmust mennyiben tartja jónak, mennyiben rossznak. Érdekelne, hogy szerintük mi a csuda az a szocializmus.
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212