Magyar Krónika
Háromezer-ötszáz éves lépcsősort találtak
Magyar Krónika 2019. 08. 04. magazin
ESEMÉNYEK Tovább
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
A BOGÁRA bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fő részből áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fő része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van.
hirdetés
Klikk ide
Szenzáció Izraelben: megvan a bibliai Hácór palotája.
Ókori kánaáni palotához vezető impozáns lépcsősort tártak fel Hácórban, Észak-Izraelben. A különleges, lenyűgöző lépcsők azt sugallják, hogy további gazdag leletek feltárására lehet számítani – közölték a lappal a jeruzsálemi Héber Egyetem régészei a hácóri uralkodó palotájának főbejáratához vezető 3500 éves lépcsők alapján.

A galileai Tel-Hácór Nemzeti Parkban már harminc éve folytatnak ásatásokat, és korábban már feltárták az uralkodói palota jelentős részét. A palota falai két méter magasan maradtak fenn, túlélve az egész várost egykor elpusztító hatalmas tűzvészt, amelyet a honfoglaló zsidó törzsek okoztak, és amelyet a Biblia is leír. Akkor visszafordult Józsué, elfoglalta Hácórt, királyát pedig megölte karddal. Mindezeknek a királyságoknak korábban Hácór állt az élén. Kardélre hányta, kiirtotta minden lakosát, nem maradt életben senki sem, Hácórt pedig fölperzselte.– áll Józsué könyvének 11. fejezetében. A Hácórban fellelt lépcsők ismét megmutatják, hogy volt Hácór és az összes többi bibliai helyszín is. – nyilatkozta az Izrael-díjas régész, Ben-Zur professzor az MTI tudósítása szerint.

A palota már napvilágra került részein más rendkívül fontos leletekre is bukkantak, mint például egyiptomi szkarabeuszokra és négy királyi feliratra. Hármat közülük egyiptomi hieroglifákkal, a negyediket pedig akkád nyelven írták. PO/MH
Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa
Tiszteletbeli konzul Szentmihályi Gyula Fogadóórák, minden kedden 13.00 - 17.00 óráig 65 rue Ontario, Ouest, Montreal, QC. H2X 1Y8
Tel: 514-288-7378 Email: itt
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514) 626-0869
Email: itt
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212