A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

A Magyar Iskola támogató ebédje

Magyar Krónika, február 9.
Montreál
Ádám Christopher

A Montreali Magyar Iskola 2004. február 1-én tartotta hagyományos támogató ebédjét a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség dísztermében. Az idei rendezvényen csaknem 350 vendég, - szülõ, nagyszülõ, régi és jelenlegi tanár, egyházközségi tag és helyi magyar - támogatta jelenlétével a Magyar Iskola munkáját. A szentmisét követõen gyorsan megteltek az asztalok és Deák Ferenc Atya nyitóimája után diákok, szülõk és kisegítõ önkéntesek szolgálták fel az ünnepi ebédet.

Ebéd után az iskola növendékei léptek fel elõadásukkal, melyben voltak énekek, versek és humoros színdarabok. A diákok felkészültsége és sikeres szereplése tanúbizonysága volt a pedagógusok fáradhatatlan munkája és a szülõk közremûködése között.

Idén különösen fontos szerepet vállalt Todorán Gabriella óvónõ, Ciamarra Júlia iskolabizottsági elnök és Gabriel Rita igazgató az elõadás rendezésében.
Külön köszönet jár a szülõknek a segítségért, elsõsorban Korpássy Erzsi, Bakos Béla, Viski Zsolt, Ülkei István, Tóth Sándor nevét szeretnénk megemlíteni, nem kis faladattal birkóztak meg a konyhában! A finom ebédért Máriának jár dicséret valamint Fürjes Marikának és segítõinek.

A mûsor után a közönség egyenként megismerhette a tanári kar és adminisztráció jelenlévõ többi tagját is: Ádám Alexandra, Babos Bernadette, Csutak Lenke, Domán Borbála, Rencsik Pál, Simon Rita, Szima Ilona, Szûcs Katalin, Tóth Jutka és Varga Timea.

A tanárok önkéntes munkája teszi lehetõvé, hogy 70 év után is mûködik a Magyar Iskola Montrealban, ahova manapság már többségben második és harmadik generációs, valamint vegyes házasságokba született gyerekek járnak.

A hagyományos mûsort követõen idén újdonságként a Bingo játék szerepelt. Délután 4 órakor néhányan még mindig próbálták szerencséjüket a játékon, amíg a gyerekek gyöngyfûzés és arcfestés foglalkozásban vehettek részt.

Az idei támogató ebéd a Montreáli Magyar Iskola hetvenéves jubileuma küszöbén történt. Ezt jelezte az iskola jelképét ábrázoló plakát a színpad falán. A Magyar Iskola április 4-én tartja jubileumi ünnepségét és a szervezõk bíznak benne, hogy ez alkalommal az iskola egy újabb emlékezetes rendezvénnyel várhatja a montreáli magyarságot.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt