A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

MINI-Bál 2004

Magyar Krónika, június 29.

Montreál
Kiss Ida

Június 11-én a Delta Hotel nagytermében ismét összegyűlt a jókedvű vidám társaság, hogy az évad bál-sorozatát illőképpen fejezze be a nyári időszakra.

Csupán, hangsúlyozom a nyári időszakra, mert ahogy elmúlnak a nyári hónapok, újrakezdjük!

A Mérnök Egyesület vezetője, Roy Marika köszönetét fejezte ki és gratulált a bál rendezőség minden tagjának és a bál elnökének Waterhouse Karolának a sikeres bál rendezéséért., és átadta az Egyesület ajándékát.

A 2004-es bál elnöke, Waterhouse Karola megköszönte a bálbizottság segítségét, amivel a sikeres bál rendezésében mellette dolgoztak az előkészület hónapjain át. Minden egyes közreműködő, aki a lehetőségéhez képest segítséget nyújtott, elismerésben részesült. A bál nagy sikerrel végződött és ez mindenkinek megelégedést, és biztos kilátást nyújtott a jövőre vonatkozóan.

A rendezőség mellett, nagy köszönetet érdemel mindenki, aki hozzájárult ehhez a sikerhez, akár a bálon való megjelenésével, vagy más irányú segítség nyújtásával.

Mint már 46 éve minden bál emléke egyedülálló szép emléket jelent annak aki ott volt, de különösen azoknak, akik ennek az estének szerves részesei voltak. Gondolok itt elsősorban az elsőbálosokra és a bál elnökére, aki ugyanolyan izgalommal készült az estre, mint az a fiatal lány vagy fiú, aki először vett részt a bálon, és bemutatkozott a bál díszvendégének, vagy éppen kísérőjeként vonult be a fényárban úszó bálterembe.

A Mini-bál szintén sikeres volt, sokkal kötetlenebb körülmények között, és már a nagybál szép emlékeivel a résztvevők tarsolyában. Nagy attrakció volt a bálról készült video bemutatása, és a még meg nem vásárolt fényképek nézegetése, válogatása. A Minibál rendezőség gondoskodott arról is, hogy a jó zene mellett valamilyen attrakcióval is szolgáljon. Ilyen volt a tombola, amiben rengeteg szép ajándékot sorsoltak, amit a nyerteseket nagy megelégedéssel vettek tulajdonukba.

A bálelnök az egész bálbizottság külön tiszteletét és köszönetét fejezte ki egy emléktáblával Gorzó András és Erzsébetnek valamint Csukly Andor és Madarász Viktoriának a következetes, állandó segítségért, amit a bál ügyéért kifejtettek, immár hosszú éveken keresztül.

A Mini-bál várva-várt híre minden évben, a következő bál elnökének bejelentése. Erre is sor került, és a teremben résztvevők egyöntetűen kitörő lelkesedéssel üdvözölték a 47. bál elnökét, Brzezinszki Tekker Barbarát.

Barbara nem volt ismeretlen, mint bálelnök sem, 2000-ben volt elnök. Az idei választással a bál vezetősége azt a nehézséget szeretné áthidalni, ami egyébként is nagy terhet ró majd a rendezőségre. Ugyanis, mint arról már előzőleg hírt adtunk, a következő bál már nem a Mérnök Egyesület égisze alatt működik majd, de egyedülálló társaságként, vállalva minden felelősséget a bál sikere érdekében. Új feladatokkal kell majd megbirkóznia és helytállnia egyedül, az Egyesület támogatása nélkül.

A bálbizottság végleges felépítése még nincs kialakitva, ez a nyári hónapok feladata lesz majd, amint megalakul és törvényeit beiktatja, arról részletes jelentést adunk majd.

Addig csak annyit, hogy nagy szükség van a támogatásra, ahhoz, hogy a Magyar Szent István Bál továbbra is fennmaradjon, és virágozzék. Összefogásra, és együttműködésre mindenkitől, a lehetőségei szerint.

Szép hagyomány a Bál, immár 47. éve, amivel beírta magát a magyar közösség a montreali életbe. Ismernek bennünket, és ezt a jó hírt tovább kell vinni sőt, ha lehet, mindig nagyobbra emelni.

Ismételten gratulálunk és köszönjük Karolának és csoportjának munkáját, kívánunk nekik kellemes nyarat abban a reményben, hogy tovább is aktívan a bál érdekében dolgoznak majd, mindig több és több új taggal gyarapodva, a fiatal montreali magyarok bevonásával.

Végezetül annyit, hogy találkozunk november elején, amikor már az új bál kezdi újra, immár a 48. bál rendezését Barbara vezetése alatt, remélhetőleg sok új közreműködővel.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2004 Magyar Krónika Rt