A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

Kanadai Magyar Művészek Egyesülete

Magyar Krónika, július 12.

Montreál
Kiss Ida

Júniusi - esős, hideg, szeles, de ugyankkor meleg napsütéses – napon , az idősjárás minden változatát élvezve egyazon délutánon, zajlott le a Magyar Kanadai Művészek Egyesületének utolsó, évadzáró “Garden party”-ja, a Blanár otthonban, Beacosfielden.

A meghívás úgy szólt, hogy mindenki hozzon fürdőruhát, törölközőt, felkészülve a fürdésre, és ami azzal jár, egy igazi nyári napon. Az időjárás viszont bebizonyította, hogy egyazon délutánon képes mindent produkálni, ami a június havába belefér. Ezen természeti megpróbáltatások ellenére, az összegyűlt művészek és barátok nem zavartatták magunkat, hogy igazán jól érezzék magukat, sőt az időjárással dacolva, páran még a fürdésre is ráadták fejüket, mondván, hogy a program szerint kell viselkedni.

A sok finomság elfogyasztása után, eredményeket is felmutatott az összejövetel, mert megtörtént a társaság új lógójának véglegesítése.

Hosszú meditálás előzte meg ezt a szavazást. 41 ajánlat érkezett be különböző művészektől, amiből a “logo bizottság” kiválasztott tizet, majd azt háromra redukálva, az összejöttek szavazása eredményeként került aki a győztes. Az új lógót Blanár Andrea mutatta be annak készítőjével, Kapás Viktorral.

A nap másik nagy szenzációját Kapás Tamás könyvének megjelenése jelentette, a “Les Petits souliers”, Gilles Tibo verseivel, és Kapás Tamás illusztrációjával. A kis könyv nagy sikert aratott a jelenlevők között, csaknem mindenki vásárolt egy példányt. A kis könyv nagyon kedvelt olvasmánya lehet a felnövő generációnak, ízléses, kedves rajzaival, frappáns szövegével. Ajánljuk a nagyszülőknek, mint következő ajándékot kis unokáik részére.

Az összejövetel célja az volt, hogy az elmúlt évi eredményeit kiértékeljék, kicsit a jövőbe nézzenek a legfontosabb teendők felvázolásával és a soron következő kiállítás tervezetével. Persze, a nyár még előttünk van, most mindenki arra gondol, hogy az előttünk álló két hónap alatt kicsit pihenjen, élvezze a jó időt.

Kívánunk kellemes pihenést, jó nyaralást mindenkinek és találkozunk szeptemberben.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2004 Magyar Krónika Rt