A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

Csak bírjátok erõvel!

Magyar Krónika, június 17.
Rencsik Pál
Montreál

Bevallom, megint egy eltelt eseményrõl fogok írni, amit a montreáli Magyar Fiatalok szervezete rendezett a Jarry parkban, május 25-én. Nos, aki fiatalos társaságra vágyott, az ezen a majálison hiánytalanul megkapta.

Egyszerû kikapcsolódásként indult délután három órakor a rendezvény, miután sikerült felszerelni a röplabdahálót a homokpályára. Ami utána következett, arra már senki nem számított.

A rövidke bemelegítõ után hamar kezdetét vette a játék. A beköpések nem hiányoztak, mint például hogy: „Miért nem érted el ?” vagy „Ha rövid a karod, toldd meg egy lépéssel!”, illetve „A szemed a régi !” vagy esetleg, „Ne félre nézzél!” és még jó néhány nyomdafestéket nem tûrõ beszólás is kicsúszott az emberek száján. Mindamellett egy külsõ szemlélõnek mulatságosnak tûnhetett annak a tizenkét embernek a kínlódása, akik megpróbálták a labdát a játékban tartani, mivel nem mindenki volt jól edzett lélek. A játék csak azért is pörgött, mert senkinek sem volt kedve veszíteni, már csak azért sem, hiszen úgy tûnt, hogy az ellenkezõ csapat még inkább „két-ballábas” (na meg hát a gyõztes csapat jutalma egy torta volt)!

A fárasztó játék után pihenésként egy névkitaláló játék következett, így sikerült meg is ismerkednünk is egymással. Nagy sikere volt, mert a játék végeztével mindenki csak a feje búbját fogdosta, az elkövetett „félreszólások” miatt.

Aki valaha is hiányolta gyermekkorából a kergetõs játékokat, az most kiélhette magát, mert egy kendõkergetõs játék és egy macska-egér játék is szerepelt a repertoáron.

A jókedv még este hétkor sem pártolt el a jelenlevõktõl, amikor a sötétedés miatt az ifjúsági otthonba költözött a rendezvény, ahol vacsora közben tovább folytatódtak a próbatételek. Ide már az agyra is szükség volt, mert a résztvevõk egy vetélkedõn vehettek részt, nehéz kérdésekre válaszolva.

Levonva a következtetést az esemény sikerébõl szervezetünk arra az elhatározásra jutott, hogy a nagy érdeklõdés miatt egy újabb röplabda játékot szerveznénk a Jarry parkban, június 22-re. Nagyon számítunk a résztvevõkre, mert kár lenne lemaradni ilyen eseményrõl.

Terveink sokoldalúak. Kialakítanánk egy színjátszó-kört, egy versmondó-kört és olvasóesteket is szerveznénk ha akad elég fiatal érdeklõdõ. Az Papirusz színvonalán is kívánnánk javítani, ahova elfogadunk bármilyen témájú cikkeket, verseket illetve grafikákat. A nyár folyamán szívesen fogadunk segítõket és új szervezõ tagokat.
Megújult honlapunk címe: http://web.goldencity.hu/hurel

Kiértékelve a majálist, köszönetet mondunk támogatóinknak:
Julia Ciamarra
Boucherie Slovenia
Boucherie Hongroise
Fairmount Meat Market
Magyar Krónika - hírdetés
Deák Ferenc S.J.
Nélkülük hiányos lett volna rendezvényünk.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt