A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

Kanadai Magyar Mûvészek Egyesülete

 

Magyar Krónika, július 1 .
Horkay Emília
Montreál

 

 
 
Az Egyesület tagjai egy csoportja
Az Egyesület lelkes tagjai nemállnak meg újabb és újabb események, összejövetelek rendezésében.

Az elmúlt héten, június 23-án, nagyszabású „garden party”-ra került sor a Blanár otthonban egybekötve a híres kert látogatással, ami Graf Erick és Renáta szorgos munkájának eredménye. A kert csodálatos kis oázis, vetélkedik a gazdag növényzetû tropikus kertekkel, és ki mondaná meg, hogy a kanadai éghajlatban ilyenre is lehetõség adódik. Természetesen sok gondos munka és hozzáértés eredménye.

A látogatás után visszatértve Blanárékhoz, a résztvevõk boldogan hûsöltek az úszómedence vizében, mielõtt hozzáláttak a bõséges büféhez.
Öröm és jóhangulat volt a délután meghatározója.
Azonban a munka sem maradt el.
A Egylet terve, a magyar bemutató a Delta Hotelben sok elõkészületi munkát igényel, ami már megkezdõdött, és nagyiramban folyik.

Az egy hetes rendezvény célja, hogy a magyar mûvészeknek anyagi alapot teremtsen, amibõl célkituzéseit, további kiállítások rendezésének költségeit fedezhetik. Terveikben szerepel egy országon keresztül utazó kiállítás összeállítása és egy magyarországi kiállítás megszervezése – hogy csak egy-párat említsünk a legközelebbi tervekbõl.

A Delta Hotelban október 9-én kezdõdik a kiállítás, amit az Egylet tagjai a Magyar Fõkonzulátus, Budapest város, a Delta Hotel, Whitehall - és az Egervin Import társaság hozzájárulásával a Magor Fundation égisze alatt rendeznek.
A kiállítás megnyitása és jótékonysági vacsora október 9-én lesz.

A hivatalos megnyitás elõtt a látogatóknak alkalmuk lesz a mualkotások elõzetes megtekintésére, és vásárlásra. A kiállítást, Doreen és Gábor Szilasi rendezik a magyar Fõkonzulátus hozzájárulásával. Budapest polgármestere, Demszky Gábor, - egyben a vacsora fõvendége – tartja a hivatalos megnyitót, különös tekintettel a helyszínen felállított Budapest történelmi nevezetességeibõl készült kiállításra, amit Budapest város küld erre az idõtartamra.

A kiállítás további látványossága lesz amikor a mûvészek megosztják és bemutatják mûvészetüket a látogatóknak, a borkóstoló, ahol a magyar borokat mutatják be és a magyar szakács együttmûködve a Hotel szakácsával- a magyar ételek különlegességeit tárja a látogatók elé a kiállítás teljes ideje alatt.
A kiállítás sok munkával és körültekintéssel jár de az Egyesület tagjai nagy izgalommal és lelkesedéssel készülnek rá.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt