A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

Táborozni voltunk!

Magyar Krónika, augusztus 11.
Montreál

Ebben az évben július 6-án a két montreáli cserkészcsapat fogta sátorfáját és kivitte Notre-Dame de la Mercibe a Lac Castor tó mellé. A tábor teljesen cserkésziességre és cserkésztudásra épült, nem kellett követnünk semmiféle történelmi eseményt vagy korszakot, mint ahogy elõzõ években tettük.

A tábor elsõ napján minden örs részt vett: elsõsegély, szerszámkezelés, csomózás, sípjelek gyakorlati elõadásán, hogy felkészültek legyenek nem csak elméletben hanem gyakorlatban is a táborra.

Most már kezdõdhetett a tábori élethez szükséges felszerelések megépítése: lavór tartó, csajka tartó, szárító kötél, hátizsáktartó. Ez csak a kezdet volt, mit ér a tábor igazi kapuk, kerítések és sátor árkok nélkül. Egyik örs sem volt rest, mind szépített és épített a két hét alatt.

Mind emellett persze jutott idõ: úszni, kajakozni, kenuzni, pecázni, a természettel és növényekkel ismerkedni, énekelni, számháborúzni, játszani, örsi fõzésen és portyán részt venni és egy teljesen fordított napot átélni. Nagy kalandban volt idén ismét részünk, ami most már egy jól õrzött emlék szívünkben, remélem jövõre is együtt leszünk.

- montreáli cserkészek -

Aki elõtt nem nagyon ismert mi is a cserkészet, milyen egy cserkész és ha még több információt szeretne rólunk vagy a Külföldi Magyar Cserkészszövetségrõl kapni keresse meg az interneten a www.montrealicserkeszek.ca vagy a www.kmcssz.org címet. Most pedig bátran olvasson bele a "Gondolatok" cím alatt található ismertetõbe, mert fontos, hogy akikkel körül vagyunk véve ismerjenek minket, ne csak a nagy kalapjainkról, vagy egyenruhánkról, hanem arról is tudjanak, hogy mi lakik bennünk.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt