A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

Hungaro Relacio, az új generáció!

Magyar Krónika, április 3.
Ádám Christopher
Montreál

2003. március 15-én az újonnan megalakult Montréali Fiatalok Köre megtartotta első rendezvényét, egy farsang jellegű party-t, a Hungaria Klubban.

 
  Rencsik Pál, Todoran Gabriella, Szûcs Kati, Mestyán Veronika, Ádám Christopher, Császár Norbert
   
A rendezvényen kb. 40 vendég jelent meg amely szám meghaladta a szervezők várakozását. Második generációs fiatal kanadai-magyarok valamint Magyarországon és kelet-Európában született magyarok egyaránt jelen voltak az ünnepi eseményen. A többség magyar volt, de örömünkre megjelentek angolul, franciául és románul beszélő fiatalok is. Az ifjúság hajnalig szórakozott, nemcsak zene volt, de jutott hely a játéknak is, és aki megéhezett az egy szerény svédasztalnál válogathatott.

Szeretnénk megköszönni a Hungaria Klub közreműködését és azt, hogy rendelkezésünkre bocsátották a klubhelyiséget!

Saját programjaikon kívül a Montreáli Fiatalok Köre vezetői már több alkalommal is aktívan közreműködtek a helyi magyar közösség rendezvényein. Legutóbb az 1848-as forradalom és szabadságharcról megemlékező ünnepség részeként, a Magyar Iskolával együtt, mutattak be egy rövid színdarabot, amelyben a Kör mindenegyes vezetője szerepelt. Ilyen formában, már nem is először, önkéntesen hozzájárultak a Montréali Magyar Bizottság ünnepi programjához.

A Kör a közel jövőben is tervez több érdekes programot az új generáció számára. Akiket érdekel a szervezet tevékenysége és programjai, azok feliratkozhatnak internetes levelező listánkra! Honlapunkat és Papirusz című elektronikus hírlevelünket jelenleg Mestyán Veronika szerkeszti.

e-mail: hungarorelacio@canada.com
Internet: http://web.goldencity.hu/hurel

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt