A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

MAGYARORSZÁGI LÁTÓGATÓNK:
MESTERHÁZY SZILVIA

június 7.

Május utolsó hetében Montreálban tartózkodott: Mesterházy Szilvia, a magyarországi Határontúli Magyarok Hivatalának Titkárságvezetõje. Hivatalos küldetésben: a kanadai Kisebbségek Kultúrális Megmaradásáért rendezett konferencián vett részt.

A montreáli magyar fõkonzulátuson találkozott Mesterházy Szilviával néhány montráli kultúrális szervezet vezetõje: a montreáli Magyar Bizottság elnöke, a magyar iskola igazgatója a nemrég megalakult Magyar Kultúrális Egyesület vezetõje és a Magyar Krónika szerkesztõi.

Mesterházy Szilvia a meghitt beszélgetésen hallgatta meg a jelenlévõk hozzászólásait és kéréseit. Látogatásának másik célja, hogy tájékozódást szerezzen arról, hogyan segíthetnek otthonról az itteni erõfeszítéseinkhez a magyar kultúra és nyelv fennmaradása érdekében. Mindent feljegyezve, biztosította a jelenlévõket, hogy továbbítja azokat a Határonkívüli Magyarok Hivatal illetékes osztályaihoz, és a jövõbeni segítség és együttmûködés reményét hagyva maga mögött búcsúzott a rövid, de nagyon értékes montreali találkozásról.

ennyi
Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt