A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

Két aranyérmet nyert egy magyar származású mûkorcsolyázó

Magyar Krónika, augusztus 19.
Bencsics Klára
Montreál


Az idei szezon elsõ ifjúsági mûkorcsolya bajnokságán két aranyérmet szerzett a 18 éves Liam Dougherty és táncpartnere, Melissa Piperno az ottawai Minto Summer Skate ifjúsági versenyen. A bajnokság Québec, Ontario és British Columbia tartományokra terjedt ki.

A mukorcsolyázó táncospár a két elsõdíjat az eredeti (original) és a szabad táncokkal nyerte, ez lehetõvé teszi, hogy részt vegyenek a Franciaországban augusztus 22. és 24. között tartandó „Junior Grand Prix" nemzetközi ifjúsági mûkorcsolya versenyen.
A fiatal mukorcsolyázók már második alkalommal vesznek részt az International Skating Union szervezésében történõ bajnokságra . Elõször tavaly novemberben Milanóban, Olaszországban voltak, ott az 5. helyet szerezték meg. A nemzetközi ifjúsági bajnokság ez évben, decemberben lesz, a hollandiai Hágában.

Liam Dougerthy, de Gosztonyi Évának unokája, aki a montreáli Magyar Katolikus Noszövetség elnöke. A de Gosztonyi család több mint ötven éve él Montreálban, a helyi magyarságnak jól ismert és szeretett tagja!
Így érthetõ büszkeséggel tekintünk Liam Dougertyre, mint harmad generációs magyar származású, a mûkorcsolya jövõbeli bajnokára!
Liam, a Yukon, Whitehorse Skating Club és a Club Patinage Artistique Anjou-Kinsmen tagja, míg táncpartnere, Melissa Piperno a Club Patinage Artistique Rosemont, Québec tagja. 1999 óta táncolnak együtt, ami sikeres társulásnak bizonyult. A kanadai nemzeti ifjúsági mûkorcsolya csapatban 5. helyen állnak. Minden reményük megvan arra, hogy Kanadát az Olimpián képviseljék, mint ifjúsági mûkorcsolyázó pár.

A két fiatalnak különbözõ származása és mûvészi múltja van. Melissa olasz származású montreali. Hatéves korától korcsolyázik, a mûkorcsolyát és táncot 11 éves korában kezdte. Jelenleg a College Ahuntsic-ben tanul pszichológiát.

Liam kis korától tanult korcsolyázni, mikor is egy barátja biztatására a mûkorcsolyára váltott át és komolyan tanulni kezdte Whitehorse, Yukon tartományban. A korcsolya mellett balettet is tanult a National Ballet Schoolban, ami késõbb nagy elõnyére vált a korcsolyatáncnál! Montreálba költõzése után ismerte meg mostani partnerét, Melissát.
Jelenleg a Champlain College-ban kereskedelmet tanul.

A fiatal mûkorcsolyázó pár edzõje a montreáli Julie Marcotte, aki a táncokat koreografálja is. A fiatal táncospár állandóan nehéz tréning alatt van: naponta négy órát dolgoznak a jégen, plusz heti tíz óra jég- és tornagyakorlatok, balett, hip-hop, braziliai tánc stb.
Az ottawai korcsolyaversenyen a Moulin Rouge tangójára és a The King and I film zenéjére táncoltak, amikor a két aranyérmet nyerték .

A sok munka, fáradság és izgalom szép eredményt hozott, amihez csak gratulálni tudunk! A jövõben pedig még nagyobb figyelemmel kísérjük e két tehetséges mûvész szereplését, egyben kívánunk nekik sok sikert és elismerést!

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt