A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 

Burján Katalin montreáli látogatása

Magyar Krónika, szeptember 15..
Tõkés Katalin
Montreál


Augusztus végén néhány napot Montreálban töltött Burján Katalin, aki 27 éve él a Costa Rica-i San José-ban. Nagyon kellemes élmény volt kísérõje lenni és házigazdájaként együtt élvezni vele a nyár legszebb napjait. Ilyenkor legdúsabb a választék gyümölcsökbõl, és ilyenkor gyönyörû a természet. Városunkat a legszebb fényében ismerhette meg Kati és, gondolom, nem csalódott.

Burján Katalin három éven át képviselte a Magyarok Világszövetségnél a Costa Rica-i magyarságot, mely nem egy nagyszámú közösség, hiszen körülbelül 50 személybõl áll. Ezt megelõzõen hat éven át a Costa Rica-i Magyar Baráti Társaság vezetõje volt, amelynek célja a magyarság összefogása.

A baráti társaság tevékenysége közé tartozik a magyar nemzeti ünnepek megtartása és a magyar kultúra népszerûsítése a különbözõ kulturális intézeteken keresztül . Két hetente szerveznek programokat a nagyrészt vegyes házasságból származó óvodás gyerekeknek, akik az ének, tánc és mesehallgatáson keresztül tanulnak magyarul.

Kati szívén viseli a magyarság összetartását szerte a világon, utazásai során személyesen is felkeresett sok magyar közösséget. Alig van év, amikor például Erdélybe ne menne el.

Két felnõtt gyermeke és egy unokája van. Ideje nagy részében természetgyógyászattal és képzõmûvészettel tölti, ezen belül fõleg textiltervezéssel és üvegkészítéssel foglalkozik, és emellett ékszereket is készít.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt