A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

Több mint háromszázan támogatták a Montreáli Magyar Iskolát

Magyar Krónika, március 14.

Montreál
Christopher Ádám

2005. február 28-án került megrendezésre a Montreáli Magyar Iskola támogató ebédje. A résztvevők száma a 350-et is meghaladta és ezzel a Magyarok Nagyasszonya Egyházközségének díszterme szinte teljesen megtelt. A program Szentmisével kezdődött, melyet Deák Ferenc plébános távollétében Csókay Károly atya celebrált. Csókay atya azt hangsúlyozta, hogy előítéletek nélkül és kellő nyitottsággal keressük a kapcsolatot embertársainkkal és ezt bibliai példabeszéddel illusztrálta. Ezenkívül a Nagyböjtről is beszélt. "Nagyböjt szent ideje alatt keressünk lelki elmélyülést, fordítsunk több időt az imádságra, a Szentírás fölötti elmélkedésre, lelki olvasmányokra és a szeretet cselekedeteire: betegek és rászorulók látogatására, kölcsönös bocsánatkérésre és megbocsátásra. Amit a böjt által magunktól megvonunk adjuk a rászorulóknak"-fogalmazott Csókay atya.

A Szentmise után Csókay atya imával nyitotta meg a Magyar Iskola ebédjét. Tekintettel a nagy érdeklődésre, az ebéddel kapcsolatos előkészületek sok fáradságos munkát vettek igénybe. Az előkészületekben az egyházközség tagságának szinte minden rétege közreműködött. Különösen nagy köszönet jár Szabó Erzsébetnek, aki főszakácsként járult hozzá a rendezvény sikeréhez és Poszt Pistának, aki az árúbeszerzéssel foglalkozott. Továbbá köszönet jár a számos önkéntes közreműködőnek, akik idejüket feláldozva járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. A konyhában segítő szülők között volt Bakos Béla, Bálint Szerénke, Bede Christopher, Korpássy Erzsébet, Viski Zsolt és Ülkei István. Csutak Lenke óvónő pedig napokon keresztül szorgalmasan varrta a műsorhoz szükséges öltözékeket.

A Magyar Iskola sokszínű műsorral várta az ebéden résztvevőket. Szinte minden diák fellépett a színpadon egy-egy énekes, verses, illetve táncos előadással. A program fénypontja viszont a Radeczky Induló volt, melyet Simon Rita tanított be. Ezt az iskola pedagógusai adták elő. A színes öltözékek és a pezsdítő zene biztosította a rendezvény hangulatát.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt