A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

A kezek arculata

Magyar Krónika, április 26.

Montreál
Érsek Zita

Április 18-ánn a montreali Hungária Social Club vendégül látta Wormser Tamás filmrendezőt, akit Vámos Tamás mutatott be a közönségnek.

Wormser Tamás 1986-ban érkezett Kanadába Magyarországról. Végzettsége mérnök, de mindig is vonzotta a filmszakma. Torontóban Örsi János az, aki útbaigazítja ezen a téren. Ezután Montrealba jött és a Concordia egyetemen szerzett diplomát. Az est folyamán több filmet tekinthettünk meg munkáiból, többek között A kezek arculata, Három Mária, valamint A gyűrű című filmeket.

A kezek arculata című film megkísérli bemutatni az emberi kéz fontosságát, szükségességét, értékességét, valamint nélkülözhetetlenségét. A film a mindennapi élet mozzanatain keresztül mutatja be mindezt, érintve különböző életstílust, vallást, foglalkozást és kort. A kezekkel lehet szeretetet, bizalmat, kedvességet, szerelmet kifejezni, de lehet általuk beszélni, imádkozni, gyógyítani, építeni, rombolni is. A kezek részben pótolhatják látásunkat és hallásunkat. Ezen a filmen keresztül is láthattuk, hogy két kezünk mennyire fontos része életünknek.

A rendező beszélt még minden bemutatott munkájáról, hangsúlyozva, hogy a film fő alkotó eleme az idő. Sok elképzelése vár megvalósításra, tervei között szerepel a bemutatón látott Fürdés című film befejezése is.

Wormser Tamás készíti évek óta a Szent István Bál filmjeit is. Legközelebbi feladata a 2005-ös bál filmjének elkészítése lesz, amit örömmel várunk.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt