A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

Éva és a férfiak - Ki az Édenből
Out of Eden. Eve and the Opposite Sex

Magyar Krónika, június 20.

Toronto
Dancs Rózsa

Asszonykönyv - Noémi Eva Ki az Édenből közel 500 oldalas munkája. Egy asszony színesnek, mondhatnók kalandos életét követi nyomon az olvasó, aki az első förgeteges szerelmi házasság után nem adja fel a reményt, a küzdelmet, hanem újra és újra szembeszáll a kihívásokkal, végigéli azokat és végül győz. Győz azzal, hogy megtapasztalja a megismerhető mélységeket és magasságokat és tapasztalataival körülbástyázza magát.

Noemi Éva a különleges, az átlagtól eltérő adottságokkal felbukkanó férfiak vonzáskörében hol megtalálja, hol elveszti önmagát. Akár így, akár úgy alakulnak kapcsolatai, ő mindig képes továbblépni, és talpra állni. Tapasztalatai egyre sikeresebben vezetik életútján, mígnem megérlelődik benne a felismerés, a túlélés filozófiája.

Az arisztokrata családba született, Brazíliában nevelkedett csinos, érzéki Éva szinte önmagát feladva esik bele első szerelme, későbbi férje karjába. Az első évek bódult szerelmi életét kiábrándultság váltja fel, amikor több gyermekkel megáldva teljes szobafogságra ítéltnek érzi magát - és kitör.

Először alkudozni próbál Kálmán Péterrel, aki nem hajlandó elfogadni felesége elhatározását, nem érti meg, hogy miért akarja folytatni vegyészeti technikusként pályáját. Éva döntéseit apja, Szentthamássy Egon támogatja, aki leánya életében kulcsszerepet játszik.

A csúnya válást követő nyomott hangulatból a fiatal, vidám francia Jean Louis Laforet szabadítja ki, akivel szenvedélyes kapcsolatot alakít ki, de aki nem hagy gyógyíthatatlan sebet maga után távozásával.

A női szívek ellenállhatatlan hódítója, Maximilian Dietrich következik a sorban, aki Éva számára maga az "agónia és extázis"forrása. Szépen cseperedő gyerekei és simán folyó munkája mellett ez a szerelem viharokat kavar fel lelkében, amelyekből egyenesen vezet az út Richard Parker pszihiáterhez, aki hosszú időn keresztül nemcsak bizalmasa, hanem intim barátja is.

Marek Potock, a második férj titokzatosságával érdekes, ám kiderül, hogy ez csak álarc, amely valójában igazi énjét takarja. Ez a házasság is felbomlik, hogy helyet adjon a brazíliai szépfiúnak, Alberto Monteirnek.

Noemi Éva kendőzetlen nyíltsággal mutatja be kapcsolatait, nem álszemérmes, mert - miként könyve széljegyzetében bevallja - számára az élet férfi nélkül üres, értelmetlen. A szerelem, az erotika lelki érzékenységgel és önmaga értékeinek vállalásával társul.

A szerelmi kalandozások feltárják a hősnő gyakorlatias, ügyeskedő énjét is, ami tulajdonképpen a Hogyan éld túl.?-könyvek csoportjába sorolják a Ki az Édenből c. munkát.

A környezeti leírások különleges hátteret biztosítanak az eseményeknek, Brazíliától elvezetnek Dél-Afrikán és Zimbabwén keresztül Torontóig, amelyek Éva életének fontos állomásai.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt.