A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

Nyírbéltek első díszpolgára

Magyar Krónika, július 4.

Montreál
Kiss Ida

Május 14-én, a falunap alkalmával Nyírbéltek nagyközség díszpolgárrá avatta szülöttét, Miska Jánost. Az ünnepségen Csik Mihály polgármester ismertette János irodalmi és tudományos eredményeit, s elismeréssel tolmácsolta szülőföldje és faluja iránt tanúsított hűségét.

Az ünnepeltet Fóton élő öccse, Károly képviselte. Köszönő szavaiban elmondta: "Testvérbátyám ezt az elismerést tartja szívéhez legközelebbinek." Majd idézett egy interjúból, melyet János Budapesten a A Könyv című folyóiratnak adott, amikoris Saskatoon városában intenzív tanfolyamon vett részt. Izgalmaktól felajzott idegekkel éjjel nem jött álom szemére. Erre naplójában feltérképezte szülőfaluját, megnevezve az utcákat, azok számos lakóját, akikhez kedves emlékek fűzték. Utána nyugodt álomba szenderült...

A polgármester a díszoklevelet magasra tartva a közönség felé, a szöveg utolsó mondatát idézte: "János emberi magatartása és hazaszeretete példaként áll előttünk." Elismerésül hat gyönyörű, a község középületeit ábrázoló és 18 aranykarátos díszítésű dísztányérral ajándékozták meg első díszpolgárukat.

Nagy örömmel vettük a hírt Miska János érdemeinek elismeréséről , annál is inkább, mert mint a Krónika munkatársa mi is tanúi lehettünk számtalan esetben nemes jellemének, és igaz magyar érzelmeinek.

Szívből gratulálunk, és kívánunk még nagyon sok sikert, jó egészséget. (Szerk,)

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt.