A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

Megkezdődtek az '56-os ünnepségek Amerikában
 

Magyar Krónika, szeptember 12.

Montreál
Kiss Ida
 

Washingtonban kedden délelőtt 1956-ról szóló fotókiállítás nyílt meg az Amerikai Egyetem egyik művészeti központjában. A tárlatot az Amerikai Egyetem és a Magyar Fotográfusok Szövetsége rendezte közösen, és Magyarország washingtoni nagykövete, Simonyi András nyitotta meg. Ezzel a szép fotókiállítással tulajdonképpen megkezdődött az '56-os forradalomra emlékező amerikai rendezvények őszi szezonja is.

Washingtonban szeptember 28-án magyar estet rendeznek a washingtoni Nemzeti Operaházban (a Kennedy Centerben), ahol Bartók A kékszakállú herceg vára című darabját mutatják be. Szintén szeptember végén Charles Gati '56-ról szóló könyvének bemutatója lesz.

New Yorkban már a hétvége óta a Times Square-en látható az a két nagy plakát, amelyen a New York-i Magyar Kulturális Központ az 1956-os forradalmat reklámozza. De szerte Amerikában, az itteni magyarság körében is kezdődnek az ünnepségek és megemlékezések. A New York-i Magyar Házban például most csütörtökön azt a 73 perces dokumentumfilmet mutatják be, Cry Hungary címmel, amelyet a BBC készített az '56-os forradalom 30. évfordulójára, a filmvetítés után pedig beszélgetés lesz a film egyik szereplőjével, Lipták Bélával.

A floridai Sarasota Kossuth Klubjában szeptember 28-án '56-os filmeket vetítenek, és egy másodgenerációs clevelandi fiatalember, ifj. Buda László máris kerekezik azon a biciklitúrán, amelynek keretében 1956 mérföldet biciklizik - a magyar forradalom tiszteletére.

Montreálban a dokumentumfilmet; Cry Hungary, szeptember 22-én mutatják be a Concordia Egyetemen.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2006 Magyar Krónika Rt.