A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

A Kanadai Magyar Művészek Közösségének montreáli találkozója
 

Magyar Krónika, február 24.

Montreál
Bencsics Klára
 

Január 29-én tartotta  találkozóját  a Kanadai Magyar Művészek Közössége.
A havonta ismétlődő eseményre  mindig szívesen elmennek a művészek és barátaik, mert minden alkalommal kapnak valami kis meglepetést.

A kemény hideg este ellenére, a Magyar Ifjúsági Otthonban a tagok szép számmal  jöttek össze,   hogy a  következő    munkaterveket   megbeszéljék,  majd a barátok és érdeklődök megérkezése után  az összeadott finomságokat megkóstolják, és az est műsorát  megkezdjék.

Az est programja  érdekes és változatos volt. Elsőnek, Ilona Mártonfi költő, író és tanár saját verseit olvasta föl. A magyar származású költőnő szép angol nyelvű versei, főleg családtagjairól, Édesanyjáról, lányáról és személyes élményeiről szóltak., melyek részben  már könyv formában is megjelentek.

A McGill egyetem "Yellow Door" irodalmi körének vezetője, ahol a havi irodalmi estéken, kanadai írók, költők olvassák fel írásaikat. Mártonfi ezenfelül a McGill  "felnött" tagozata   író tanfolyamánank is egyik tagja. Az est második műsorszáma: Marie Pao szopránénekes és Nagytóthy Tóth Ábel gitárművész duettje volt, melynek keretében: Händel,  Brahms és Mozart  zenedarabokat  atadtak elő.

A népszerű együttest már többen hallhattuk együtt szerepelni, a  montreali Kodály társaság rendezésében is. A kitünő hangú énekesnő Mary Pao, lirikus átérzéssel adta elő a rövid zeneműveket.

A hangulatos est befejeztével még új tagok is jelentkeztek felvételre a Magyar Művészek Közösségébe, mely  a következő hónapban is, kitünő műsorral várja tagjait és  barátait  közvetlen, hangulatos estéire.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.