A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

 

Hans Selye Centennial Symposium
Montreal, July 11-14, 2007.

Magyar Krónika, július 7.

Montreal
 
 
Megemlékezés Hans Selye születésének (1907-1982) 100. évfordulójára

Ebből az alkalomból tudományos sympoziumot rendeznek egykori  tanítványai és munkatársai közreműködésével.

A symposium lényege, hogy emléket állítson Selye munkásságának, fontos felfedezésének, amit  "Stress" néven ismer a világ.

Felfedezését következően ötven évet a stress analizálásával, annak okaival és következményeivel töltötte, a McGill Egyetemen. 

Megalapította az --Institut de médecine et chirurgie expérimentales--(IMCE) - a Université de Montréal-intézményt  és itt folytatta munkáját, segítséget és irányt mutatott a kutatóknak egy teljesen speciális orvosi kutatási területen, ami a következő 70 évben óriási jelentőséget és fontosságot vívott ki.

Mint magyar származású tudós, mind Magyaroszágon mind Kanadában a legmagasabb állami  kitüntetéseket kapta, és tagja lett  a "The Canadian Medical Hall of Fame"-nek.

A Sympoziumon  Selye tanítványa, Professor Roger Guillemin, MD, aki évekig folytatott kutatást Selye mellett, tart előadást munkájukról, valamint arról, hogyan értek el a  stress végső tudományos eredményeihez.

A sympozium eredményeként a hallgatóság világosan látja majd, hogy a mai napig, a 21. században is milyen nagy mértékben, talán jobban, mint valaha, található meg a stress  mindennapunkban..

Az előadás megvilágosítja,  hogy milyen fontos a további kutatás és  a stress okozóinak és következményeinek tudatosítása és annak kezelése. Elsősorban, gyermekek, várandós anyák és az idősebb korosztály  a legérzékenyebbek. Rámutatnak arra, hogy az egész emberiség jóléte és  jövője forog kockán, amikor ezekkel a problémákkal foglalkozunk.

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2007 Magyar Krónika Rt.