A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 ROVATOK
.
 Mozaik
.
 Zsebsite
.
 Dömötor Ödön
.
 Táltos Ákos

 FÓRUMOK
.
 Hozzászólás

Kristóf Katalin szüreti koncertje Kanadában

 

Magyar Krónika október 1O.

Torontó
Dancs Rozsa

A torontói Magyar Kultúrközpont idén is megtartotta hagyományos szüreti bálját. A vendégek között meglepően sok volt a fiatal annak ellenére, hogy az épületben székelő Mátyás Pincében disco is zajlott.

Az Árpád-teremben sürgött-forgott Harmath Icuka vezényletével a felszolgálók csapata, amelynek tagjai közül sokan egyetemisták, főiskolások. A finom, többfogásos vacsorát Papp Zoltán mesterszakács készítette, melyhez jól illett a magyar-alapította Peller Estate bőséges borválasztéka.
Az esten jelen volt nemcsak az alkalomra meghívott erdélyi megasztár, Kristóf Katalin és a székelyudvarhelyi MediaCentrum tulajdonosa, Szászem, de Turek Miklós színművész és Nágel Kornél grafikusművész  is Budapestről.

Miután Vaski Gábor, a Magyar Kultúrközpont elnöke üdvözölte és megnyitotta a bált, a közkedvelt és tehetséges Kodály tánccsoport lépett színre. Előadásuk fergeteges sikert aratott. Ezután a Hungária zenekar vette át a szerepet, amely vacsora alatt magyar dalokkal, örökzöld slágerekkel szórakoztatta a közönséget, majd hosszú ideig szolgáltatta a talpalávalót a táncolóknak.
Ezután került sor az erdélyi DJ Neon és Kristóf Katalin közös fellépésére, akik nemcsak az aktuális klubslágerekkel, hanem a 90-es évek divatos és kedvelt számaival szórakoztatták a bálozókat. 

Katalin első szólólemeze, Visszavárlak címmel 2001-ben jelent meg, hatalmas sikert aratva. A lemez a Dupla Kávé és Balázs Pali albumai után a harmadik helyre került az erdélyi eladási ranglistán, és ezt a helyet azóta is tartja. Októberben Katalin összegyűjtötte kedvenc karácsonyi dalát és lemezre énekelte azokat. A külföldi dalok fordítását, jobban mondva magyar szöveggel való ellátását Murányi Tóni, a neves zenész-szövegíró végezte, csodálatos szövegekkel látva el az amerikai, német és más nemzetiségek karácsonyi szerzeményeit. 2002-ben megjelent Milan, az egykori Mc's Factory együttes tagja, akivel Neoton Família-feldolgozás készült, amelyet a kiadó nem remélt lelkesedése fogadott. Ezt követően született meg az első Kristóf Katalin és Milan-lemez tizenegy Neoton-sláger modern feldolgozásával, köztük a Holnap hajnalig.

A lemez megjelenése után sikert siker követett. Ezek közül kiemelkedett Katalin szólólemezeinek sorozatos megjelenése. A közönség kedvenc slágerévé vált az Álom és az Őrült nyár c. dala, majd 2004-ben nagylemez került a piacra Ma én leszek veled címmel. Ugyanebben az évben megszületett a Capriccio nevű projekt. A Capriccio nagy sikerrel turnézott a következő esztendőben is, közben a fellépésekről videófelvételek születtek, az Élvezd a percet és a Nem számít c. dalokat meg is filmesítették.  Torontói fellépésén Katalin meghódította a fiatalokat, akik sokáig szeretettel emlékeznek majd erre a törékeny alkatú, de erőteljes művészi vénával megáldott énekesnőre.  

 
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2005 Magyar Krónika Rt.