A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
Keresés


HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot (sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

Remembering Through Music

2015.június 18.

 

Ottawa-Gatineau. -  Mint Pest-Buda a Duna partján, úgy fekszik a két város a mindenütt szélesen hömpölygő, ám itt kőhajításnyira szűkülő Ottawa folyó mentén, Montrealtól kétszáz kilométerre nyugatra, nagyjából ugyanazon a szélességi körön. A folyó, képezi a határt Québec-, és Ontario Tartomány között, tehát mondhatni, a két város "nem is egy földrészen" van. A francia nyelvű Québec az egyik, az angol nyelvű Ontario a másik óriás tartománya Kanadánk. A földrajzi közelség, a zuhatagos, zubogó Ottawa folyó különleges, hangulatot kölcsönöz a két különböző nyelvű városnak.
2015. június 15-én itt, a folyó északi partján fekvő Gatineau-ban, a The Canadian Museum of History hatalmas színháztermében rendezték az International Holocaust Remembrance koncertet.

Az ottawai Magyar Nagykövetség annak tiszteletére rendezte az ünnepi koncertet, hogy ez évben Magyarország az elnöke a Holocaust Remembrance Alliance-nak. (IHRA-nak) - A műsor első felében dr Ódor Bálint, Magyarország kanadai nagykövete mondott beszédet, majd Hon. Minister Ed Fast, Minister of International Trade, és Hon. Irwin Cotler MP.

Mr. Peter Munk, személyes emlékeiről a magyarokhoz fűződő érzelmi kapcsolatairól beszélve emlékezett a nehéz időkre.

A szünetben a Magyar Nagykövetség a színház halljában pogácsával, édességgel, magyar borokkal vendégelte meg a koncert közönségét.
A második részben föllépett a magyar Muzsikás együttes, a Glass House Orchestra valamint az Ottawa Klezmer Trio. Az előadás végén a három zenekar együtt, egymásnak - nem csak a közönségnek - játszott.

Akik tudják, milyen az, amikor kiváló zenészek egymással, egymásnak, muzsikáknak, azok elképzelhetik, hogy az előadás végén a közönségének micsoda élményben lehetett része.

 


Dr. Ódor Bálint nagykövet, Mr. Peter Munk

Hon. Minister Ed Fast, Hon. Irwin Cotler MP

Ottawa Klezmer Trio

Muzsikás együttes

Glass House Orchestra

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.