A Magyarok Világkapcsolata
 
f ó r u m               Keresés a Krónikán 
      
 
the hungarian world connection 
 


 ROVATOK
 Mozaik
 Zsebsite
 Dömötor Ödön
 Táltos Ákos


 FÓRUMOK
 Hozzászólás

 


The Hungarians, a Montreali Magyarság

április 3.

Ezen a címen jelentkezik a montreali televízió állomás műsorán az egy órás adás, a magyar közösség színes, változatos életéről.
A második éve működő új állomás – CH, folyamatosan mutatja be azt a nemzetiségi gazdag kulturális életet aminek Montreal köszönheti, hogy mint a legmozgalmasabb, legváltozatosabb észak-amerikai várost emlegetik.
Az egy órás műsort a „La Groupe Fairplay” rendezésében láthatjuk, április 20-án vasárnap 20.00 órakor, magyar és angol nyelven. (14 –es kábel állomás)

Műsorvezető a jól ismert és közkedvelt rádióriporter Tommy Schnurmacher. A műsort összeállította és vezeti Patakfalvi Zsolt, akit számtalan más montreali televízió programból ismernek a nézők. Közös múlt fűzi össze a két fiatalembert, mindketten Magyarországon születtek, és mint fiatal gyerekek hagyták el az országot 1956-ban a magyar forradalom után.
Programjukkal a montreali magyar közösség mozgalmas életét egy színes magazin formájában kívánják a nézők elé tárni.
Műsorukban képeket láthatunk a Szent István Bál hangulatából. A bál 1959 óta fontos mozzanat ma már nemcsak magyar körökben de az egész montreali társadalmi életben.
Képet kapunk a Gyöngyösbokréta tánccsoportunk életéről, amire mindannyian büszkék vagyunk és fontos szerepet töltenek be a magyar kultúra terjesztésében a Földnek ezen a felén. Az adás képeket mutat a májusban megrendezésre kerülő első Észak-Amerikai Magyar Fesztivál készületeiről.
Ugyancsak a program vendége Mailáth Mária, a montreáli magyar újság, a Magyar Krónika szerkesztője, Ciamarra Júlia a Magyar Iskola önzetlen vezetője, Wormser Tamás díjnyertes dokumentumfilm készítő, Blanar Tekker Andrea festőművész az általa szervezett művészek csoportjának tevékenységéről beszél majd.
Csak párat említve, de a program a montreali magyar élet nem kevesebb, mint 30 aktív tagját mutatja be.

További érdeklődőknek Patakfalvi Zsolt ad felvilágosítást:1- 800-363-1327 ext. 225

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © 2000 Magyar Krónika Rt