A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
 Az adótervezés előnyei – most és hosszú távon

Magyar Krónika, március 15.
Zalai Péter
Montreál

A következő állítás biztosan nem okoz meglepetést: a kanadaiak többségének legnagyobb kiadását minden évben… az adók jelentik. Azonban a megfelelő adótervvel a kezünkben legálisan spórolhatunk az adókon most és hosszú távon is.

Mindennek a titka a perspektíva. Általában is igaz, de az adóbevallások határidejének közeledtével különösen érvényes, hogy az emberek rövid távra koncentrálnak. A fő cél, hogy mielőbb hozzájussanak az adóvisszatérítéshez, vagy kétségbeesetten próbálnak minél több pénzt tenni az RRSP-jükbe.
És ez mind nagyon fontos, de ez nem adótervezés, mindössze adózásra készülés. A szótárak meghatározása szerint a terv olyan rendszer, amely segít céljaink elérésében, vagy módszer, melynek segiíségével előnyre teszünk szert. Ez vonatkozik az adótervezésre is. Hosszú távon kell gondolkodnunk ahhoz, hogy most és a jövőben is megtakarítsunk az adónkon, hogy optimális szinten tartsuk az adó befizetéseinket, elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket, és hosszú távon minél több pénz maradjon a zsebünkben.

Ime néhány példa a lehetőségeinkre:

- Tudjuk, hogy a legtöbb kanadai számára az RRSP-hozzájárulás jelenti a legnagyobb adólevonást, ám a következő bevalláskor lehet, hogy nem kellene a maximumot kérni. Feltéve, hogy az adóteher elviselhető ebben az évben. És ha tudja, hogy néhány éven belül magasabb adókategóriába fog lépni, amikor a levonásból több hasznunk lesz. (Hiszen az RRSP-hozzájárulás mértékét évről évre tolhatjuk ki).
- A nyugdiíjazás közeledtével, amennyiben a nyugdíjunk magasabb lesz, mint házas- vagy élettársunkké: érdemes kihasználni a házastársak RRSP-lehetőségeit. Ezzel a módszerrel kiegyenlíthetők a társak nyugdíjai és a közös adó csökkenthető.
- Ha vannak gyerekeink, fektessünk be az ő nevében. A bevétel után is a gyermeknek kell adóznia, ám a jövedelme feltehetően nem éri el azt a szintet, hogy ténylegesen adót kelljen fizetnie.
- Ha nagyobb adóvisszatéritésre számítunk, ami nem feltétlenül jó dolog. Azt jelentheti, hogy adómentesen kölcsönöztük pénzünket a kormánynak. Ilyenkor érdemes adócsökkentést kérelmezni, amit “at source” tartanak vissza.

Az adózásra mindenképpen fel kell készülnünk, ám a megfelelő adótervvel ez sokkal könnyebbé válik. Ha adóterve mellett a teljes pénzügyi tervét is elkészíti, könnyedén megvalósíithatja élete álmait. Vegye át ön a vezetést! Pénzügyi tanácsadója segítségével nyerő perspektívát dolgozhat ki.

Zalai Péter – (514) 426-0886 x.4607

A cikket az Investors Group Financial Services Inc. írta és jelentette meg, és célja általános információ szolgáltatás. Nem áll szándékunkban befektetések megvásárlására vagy eladására ösztönözni, sem szakmai tanácsot nyújtani befektetések, pénzügyi, jogi, könyvelési vagy adó kérdésekben. További információért a témával kapcsolatban, vagy bármely más befektetési és pénzügyi kérdéssel, kérjük forduljon Investors Group tanácsadójához. Biztosítási termékeket és szolgáltatásokat az I.G. Insurance Services Inc. szolgáltat. Quebec-en kívül a biztosítási licencet a Great-West Life Assurance Company szponzorálja.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.