A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
 "Mária a gyermek Jézussal" - szobor a Budai Vár falazatán

Magyar Krónika, június 6.
 
 

Szent István királyunk Szűz Máriának ajánlotta fel Magyarországot. Kegyelmébe annak az Asszonynak, aki az Írásnak és Tudásnak erejétől vezetve, hittel, mély alázattal, megértéssel és szelídséggel járult hozzá a próféciák beteljesüléséhez.

Máig ható feltétlen szeretete és odaadása sokunknak ad bátorságot és segítséget ahhoz, hogy magasabb szellemi szinten élhessünk, gondolkodhassunk.

Zongoraművészként is hiszek a vizualitás szavakkal nem kifejezhető, lelkünket felemelő csodájában. Ezért hoztuk az "Immaculata Alapítvány a Köztéri Szobrok Emeléséért" elnevezésű kösshasznú alapítványt.

Tevékenységünk első állomásaként - alapítványunk felkérésére - Mátyássy László szobrászművész megalkotta a "Mária a gyermek Jézussal" c. szobrot, melynek 3, 63 méteres, bronzból készült példányát a Budai Vár falazatának Dunára néző oldalán szeretnénk elhelyezni. A helyszín kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy a jelkép és üzenete mindannyiunk számára látható és hozzáférhető lehessen.

E szimbólum - anya gyermekével- egyetemes, mindenki a magáénak érezheti. A műalkotás, koncepcióját és stílusát tekintve, egyúttal hidat képezne a vár legkorábbi emlékei és korunk művészete között is.

A szobor felállításához szükséges források előteremtését az alapítványunk vállalja. Ajándékunkkal szeretnénk hozzájárulni Budapest megújuló látképéhez és ahhoz, hogy Magyarország a felemelkedés útján továbbléphessen.

Őszintén reméljük, hogy kezdeményezésünk kedvező fogadtatásra talál, és 2013 végére tervünk megvalósulhat.

Örömmel adom hírül, hogy a Budapest I. Kerület, Budavári Önkormányzattól az építési engedélyt 2012. november 20-án megkaptuk.

Klukon Edit zongoraművész,
Az Immaculata Alapítvány kuratóriumának elnöke,

Kelt, Budapest., 2012. novemberében.

 

Immaculata Alapítvány a Köztéri Szobrok Emeléséért

Székhely:  1112 Budapest, Ördögorom lejtő 11b

Adószám:   18264753-2-43

Bankszámla: Raiffeisen Bank, Budapest
12011265-00175632-00100009

IBAN:       HU 2112 0112 6500 1756 3200 1000 09
SWIFT:  UBRT HUHB

Email:  mariaszobor@gmail.com
A honlapunk címe: www.mariaszobor.hu

A kuratórium elnöke:  Klukon Edit

Kérjük a tisztelt adományozókat, hogy az átutalás közleményében feltétlenül szerepeljen a nevük (ill. cégnév), címük és adószámuk, hogy az alapítványunk megfelelő igazolást állíthasson ki.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.