A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
 Otthonunk biztosítása

Magyar Krónika, június 19.
Zalai Péter
Montreál

Feltehetően életünk egyik legnagyobb pénzügyi döntése és a legnagyobb tartozás, amit magunkra vállalunk, a házvásárlás. Ám az otthonunk nem csak pénzről szól: ez a mi kis kikötőnk, a kiinduló pont, a családunk életének központja. Így aztán mindent megtennénk, hogy bármi is történik, a családunk élvezheti az otthon melegét. Ezért is éri meg a mortgage (jelzálog) biztosítás megkötése.

Nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak a számunkra legmegfelelőbb biztosítás kiválasztására:

Hagyományos jelzálogbiztosítás

Ez a "könnyű" megoldás, mert a jelzálogcsomag részeként egyszerűen elérhető és a biztosítási díjat csak  hozzáadják a havi jelzálogdíjhoz - ám nem ez a legjobb megoldás. Ennek a biztosításnak nincs készpénz értéke, és a juttatásokat egyenesen a kölcsönadónak fizetik, nem a kedvezményezetteinknek.

A díját bármikor emelhetik vagy meg is szüntethetik a biztosítást. A tulajdonosa a kölcsönadó, így ha jobb díjakat találunk egy másik intézetnél vagy elköltözünk, újra meg kell felelnünk az orvosi feltételeknek és lehet, hogy csak magasabb díjak mellett köthetjük meg ismét.

A biztosítás költsége évente növekedhet, annak ellenére, hogy a jelzálog folyamatosan csökken - vagyis egyre többet fizetünk egyre kevesebb jelzálog után.
A biztosítás élettartama a jelzálog kifizetésével egyídőben véget ér.

Személyi életbiztosítás

A jelzálog tulajdonosa nem a kölcsönadó, hanem mi vagyunk, így nem a jelzálog van bebiztosítva, hanem mi. Eldönthetjük, milyen típusú biztosítást szeretnénk kötni: állandó vagy egy adott időre szólót, és kijelölhetjük kedvezményezetteinket, akik eldönthetik, hogyan használják fel a rendelkezésükre álló összeget. Lefizethetik a jelzálogot, kivehetik készpénzben egyben vagy használhatják jövedelemként.
A biztosítás értéke nem csökken a jelzáloggal együtt, így örököseink is védve maradnak. A díjak garantáltak a biztosítás élettartamára, és csak mi szüntethetjük meg vagy változtathatunk rajta.

Nem helyhez kötött: magunkkal vihetjük költözéskor, egyik jelzálogról a másikra, és akkor csökkentjük az összegét, amikor akarjuk.

Ezt a biztosítást a mi lehetőségeinkhez szabhatjuk, olyan opciókkal és díjakkal, amelyeket megengedhetünk magunknak. Akár adhatunk hozzá rokkantsági vagy betegbiztosítást, amelyek arra is lehetőséget nyújthatnak, hogy rokkantság esetén felfüggesszük a díjak fizetését, és így fizethetjük a jelzálogot vagy az orvosi költségeinket.

Az otthonunk fontos, és ez fontossá teszi a jelzálog biztosítását is. Beszéljen hivatalos tanácsadójával, hogy az ön számára legkedvezőbb választást tehesse.

Zalai Péter
tanácsadó
(514)426-0886xx4607

A cikket az Investors Group Financial Services Inc. írta és jelentette meg, és célja általános információ szolgáltatás. Nem áll szándékunkban befektetések megvásárlására vagy eladására ösztönözni, sem szakmai tanácsot nyújtani befektetések, pénzügyi, jogi, könyvelési vagy adó kérdésekben. További információért a témával kapcsolatban, vagy bármely más befektetési és pénzügyi kérdéssel, kérjük forduljon Investors Group tanácsadójához. Biztosítási termékeket és szolgáltatásokat az I.G. Insurance Services Inc. szolgáltat. Quebec-en kívül a biztosítási licencet a Great-West Life Assurance Company szponzorálja.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.