Magyar Krónika
Orbán Viktor lerótta kegyeletét Mihail Gorbacsov ravatalánál
magyar krónika aktuális 2022. 09. 13. PILHÁL GYÖRGY
ESEMÉNYEK Tovább
MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK?Kilenc órakor keltem föl. Elmentem a kávéházba reggelizni. - Mikor lesz már vége ennek a háborúnak? - kérdezte tőlem a pincér. - Bizony, sejtelmem sincs róla - feleltem. Reggeli után a borbélyhoz mentem. - Lesz-e valaha vége ennek a borzasztó háborúnak? - kérdezte a mester.
GASZTRONÓMIASzoky konyhája
Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel Moszkvába utazott, és lerótta kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Orbán Viktor lerótta kegyeletét
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
A volt államfőt és pártfőtitkárt a moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra, előtte nyilvános szertartás lesz a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában.

A magyar delegáció tagja Deutsch Tamás fideszes politikus, Schmidt Mária történész, Orbán Balázs politikai igazgató és Kónya Imre ügyvéd, politikus is – közölte a sajtófőnök.

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában hunyt el.
Sok minden kellett ahhoz, hogy Közép-Európa békésen, ember- és vérveszteség nélkül szabaduljon meg a kommunizmustól. Ezek közül az egyik Mihail Gorbacsov személye volt. Isten nyugosztalja! tette közzé a miniszterelnök a Facebook-oldalán. 

Moszkvában vagyunk. Mihail Gorbacsov búcsúztatására érkeztünk. – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalon közzétett videóban:
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója saját Facebook-oldalán közölte: Mihail Gorbacsov volt az, aki döntő szerepet játszott abban, hogy a hidegháborút vérontás nélkül lehessen lezárni, ugyanis a kilencvenes évek elején megérezte: a béke mindennél fontosabb. A Szovjetunió fölbomlott, a kommunizmus véget ért. Közép- és Kelet-Európa és benne mi, magyarok pedig szabad és demokratikus országként végre elnyertük függetlenségünket. Ezért hálásak vagyunk Mihail Gorbacsovnak, és ezért vagyunk ma itt, Moszkvában.